Etter en lengre pause er endelig Tobajo Pik Disney tilbake på konkurransebanene – og i helgen ble det SM-bronse for senior for Sofie Lexner og den NV-kårede hingsten.

Den 13 år gamle hingsten er oppdrettet av Tobajo Sporthorses ved Tormod Bakke Johnsen, som også har oppdrettet hingstens far – Tobajo Picez (Cortez/Pik Trumf). Morfar er Walt Disney. Tobajo Pik Disney ble som unghest solgt til Trude Hestengen, som red hesten opp til Grand Prix og 24. plass i Europamesterskapet. Ekvipasjen deltok i Unghest-VM, vant Bundgaard Byg Cup i en alder av 7 år, var plassert internasjonalt i 4- og 5-stjerners Grand Prix, to ganger Norgesmester, har individuelt sølv og bronse i Nordisk, samt deltatt i WEG og World Cup.

I 2015 ble hesten så solgt til svenske Sofie Lexner.

Sofie Lexner har fått barn, og Tobajo Pik Disney har derfor vært fraværende på det høyeste nivået. I kvalifiseringen ble ekvipasjen nr to, før det i küren ble 74,175 prosent og totalt 144,914 i sammenlagt resultat, noe som holdt til en sikker bronseplass.

– Vi var litt trøtte i dag begge to, vi har ikke vært i gang så lenge så energien tok litt slutt. Men det var så utrolig gøy å ri kür igjen og være med. Å komme til finalen var et bra comeback, nå kan vi bare bli bedre, uttalte Sofie til Tidningen Ridsport. – Det var utrolig gøy å være tilbake, jeg er veldig fornøyd med innsatsen vår og nå håper jeg på å få ri i Falsterbo, avslutter hun.