Soleklar NM-seier til Remedy

Du er her:/, Sportsresultater/Soleklar NM-seier til Remedy

Amalie Steen Hegre og NV Remedy hoppet nok en gang inn til NM-gull i sprangridning – denne gangen som en overlegen vinner blant seniorrytterne.

Tekst: Mina Walen Simensen

Foto: Rebecca Ballestad-Mender

Amalie Steen Hegre og norskavlede Remedy (CC Ladiesdream/Centauer Z) er en kjent ekvipasje i norsk sprangsport. Tidligere har ekvipasjen tatt gull i EM for juniorryttere, deltatt i en rekke mesterskap og internasjonale konkurranser med toppresultater. I år valgte Hegre å delta i seniorklassen i sprangridning til tross for at hun fortsatt er ungrytter.

Med en seier i første avdeling, nullrunde i andre avdeling og som eneste feilfrie i finalen tok den helnorske ekvipasjen en soleklar seier, uten et eneste feilpoeng, foran andreplassen som stod med 16 feilpoeng ved endt mesterskap. I finalen målte hindrene en høyde på 1.50m.

-Remedy har vært i skikkelig fin form hele helgen, glad, sprek og fin å ri, smiler Amalie, som er storfornøyd med helgens resultat.

Oppdretter er Merete Rød og Stall CC. Neste stopp for den 15-årige hoppa er EM for Young Riders i august.

-Hennes største styrker er nok det enorme hjertet hennes. Jeg stoler blindt på henne, og det tror jeg hun gjør med meg også. Om jeg er uheldig og treffer feil på hinderet hopper hun bare til enda mer.  Jeg stoler blindt på hun og det tror jeg hun gjør på meg også, når hun bare hopper til enda mer! Jeg tror hun liker å vise seg frem, og hun vet selv hvor god hun er. Remedy er rett og slett helt fantastisk, avslutter rytteren. 

Av andre norskavlede hester leverte blant annet Hope ridd av Synne Ljosland i ungrytterklassen flere gode runder, og endte på en fjerdeplass i mesterskapet. Mira Høidal på Shelby tok sølv i juniorklassen med to feilpoeng fra første avdelings C-bedømning, men ellers feilfritt på hinder. Hinderhøydene for ungryttere stod på 1.40/1.45m og 1.30m-1.40m for juniorene.

Alle resultater fra NM i sprang er tilgjengelige her. 

2017-07-27T21:52:45+02:00 24. juli 2017|Nyhetsarkiv, Sportsresultater|