Vallermyrene / Une Susrud / Norsk Varmblod

Lørdag er det klart for sesongens første utstilling på Vallermyrene.

Foto: Une Susrud

Helgen 12. og 13. august går startskuddet for utstillingssesongen i Norsk Varmblod. Region ØST holder regionsutstilling på Vallermyrene, Porsgrunn og i VEST er det mobil utstilling og unghesttest på Skudenes, Karmøy og Sveio. Det er meldt 26 hester til Vallermyrene, og 18 stykker på Skudnes som dommerne skal bryne seg på.

Vi gleder oss til å ønske følgende dommere velkommen i ringen neste helg:

Heartland B / Norsk Varmblod / Bente Tveita

Vallermyrene: Bente Tveita

Bente er A-dommer på ridehest i Norge og dømmer ridehest i utlandet også. Hun er kåringsdommer for dølahest og godkjent eksteriørdommer for alle raser i Norge.
Oppvokst på gård med hester og drevet med det hele livet. Hjemme på gården har hun egenoppdrettet NV-avlshingst for sprang og flere avlshopper i både sprang og dressur. Har også unghester og selger avkom. Rir ukentlig på treninger og prøver å være så aktiv som det er tid til med hestene, i tillegg til full jobb.

Bente får følge av Karl-Henrik Heimdahl fra Sverige.

Karl-Henrik Heimdahl / Norsk Varmblod / Dommer

Vallermyrene: Karl-Henrik Heimdahl (SE)

Karl-Henrik er en erfaren dommer som dømmer både føllutstillinger og unghest. Han er veterinær av yrke og er ofte FEI-veterinær på verdenscuper og ved  mesterskap. Han har hatt stor betydning for svensk avlsarbeid og hingsteselektering, bl.a som avlssjef på Flyinge. Karl-Henrik er interessert i avl og driver eget småskala-oppdrett av spranghester. Mest fremgangsrik er Märtha Louise (med et navn som jo er knyttet til Norge) som har mange seirer og plasseringer i internasjonale 5*-klasser, blant annet GP i Spruce Meadows.

Det er første gangen Karl-Henrik dømmer hos oss og vi gleder oss til å se han på Vallermyrene.

Skudnes: Magne Lilleeng

Magne er mangeårig dommer i Norsk Varmblod, han er leder i dommerutvalget og sitter i kåringsnemda. Interessen for eksteriørdømming kom tidlig og Magne startet dommerkarrieren med kursing på Norsk Hestesenter etter anbefaling fra fylkesagronomen i husdyr. Det ble diverse kurs på Starum og etter hvert godkjenning som dommer for varmblod ridehest. Magne har også dømt diverse ponniraser, og egentlig alle forskjellige raser på fylkesutstillinger, men hjertet har bestandig vært hos ridehestene. Magne her i tillegg vært både nestleder, sekretær og kasserer i Norsk Varmblod sentralt og vært med i diverse utvalg, samt sittet i regionstyret i mange år.

Han har drevet eget oppdrett og har hatt bortimot tretti føll gjennom årene. Pr i dag er han kun medeier i en hest fra eget oppdrett.

Line Molversmyr / M.Y. Florentini / Norsk Varmblod / Dommer / Jamne Design

Skudnes: Line Molversmyr

Line er dommer på Norsk Varmblod og Pinto. Hun fikk sitt første føll i 2003 og har siden det avlet et og to føll i året. Avler dressurhester i liten skala. Har bl.a. avlet en kåret NV-hingst, Breeders-vinner, Elitefinale-vinner og årets 2-årshoppe. Pr nå har Line flere egenavlede NV-hopper, en døl og 3. generasjons sportsponni.
Vært aktiv med hest hele livet og er glad i alle raser.

Vi ønsker Magne og Line god tur til Vestlandet!