Dressur Derby 2019 er et viktig grunnlag for uttak til både Falsterbo og Unghest-VM, og helgen var full av gode prestasjoner.

For uttaket til Falsterbo får de de to beste sammenlagt i 5-, 6- og 7-årsklassene billett til Falsterbo Horse Show. Uttaket til Unghest-VM vil bli annonsert senere.

Dressur Derby 4-åringer

NV-kårede Aros tok med seg en seier og en annenplass i 4-åringenes klasser.

Under 4-åringenes første konkurranse lørdag var det den Norsk Varmblod-kårede hingsten Aros (Antobello/BH Leredo) som gikk helt til topps med rytter og eier Renate Bugge. Hingsten fikk utdelt 8.2 i skritt, 7.7 i trav, 8 i galopp, 7.6 i ridbarhet og temperament og 8 i kapasitet og utviklingspotensial som dressur. Med 79% stod ekvipasjen igjen helt på topp. Under søndagens ritt måtte ekvipasjen se seg slått av Helena Liholt Gulli og Soros Alexander (Fürstenball/Don Kennedy). Med 72,8% ble det en flott andreplass sammenlagt i Dressur Derby for den nylig kårede hingsten.

Dressur Derby 5-åringer

I.P.S. Jericho

Blant de 5-årige dressurhestene var det KWPN-hingsten I.P.S. Jericho e. Vivaldi/Lancelot som gjorde rent bord med seier første og andre dag. Han oppnådde 78.2% lørdag og 77.4% søndag. Med rytter og eier Zandra T. Birkeland oppnådde han 7.5 i trav, 8.2 i skritt, 7.8 i galopp, 7.6 i ettergift og 8 i utviklingsmulighet fra dommerne Trond Asmyr, Mette Ono Njøten og Anne Gunn Aleksandersen i FEIs innledende program lørdag.

I.P.S. Jericho deltok på hingstekåringen i Norsk Varmblod i april, hvor han ble kåret for to år.

Helena Liholt Gulli og hingsten AC’s Pik Midaz e. Tobajo Picez/Walt Disney I fulgte hakk i hæl begge dagene med 77.2% lørdag og 77.1% søndag. Hingsten er registrert i Norsk Varmblod, oppdrettet av Ann-Cathrin Ottosson og eies av Kristin G. Andresen.

Dressur Derby 6-åringer

I 6-årsklassen var det litt mer spenning knyttet til sammenlagtseieren.

Under lørdagens innledende program var det Tanja Rusovic og Dille Belamigo (e. Belamour/Vystrel) som kapret førsteplassen med 76,2%. Dommerne belønte hesten med 8.2 for trav, 7.7 for skritt, 7.5 for galopp, 7.2 for ettergift og 7.5 i utviklingsmulighet.

Dille Belamigo er oppdrettet av Dille Dressage ved Caroline Dille og eies sammen med Kjersti Moen Fagerheim. Hingsten ble kåret i Norsk Varmblod for sesongen 2017.

Under søndagens finaleprogram var det lørdagens nr to som gikk helt til topps, nemlig Trude Kasparek Hestengen på Christianslund Fürstino (e. Fürstenball/Cape Town S). I denne klassen ble Tanja Rusovic og Dille Belamigo nr tre med 71.5%.

Samlet holdt det til seier for Trude K. Hestengen, mens Dille Belamigo tok en flott andreplass.

Dressur Derby 7-åringer

NV-hoppen Skoglys Rihanna e. Royal Olymp/Stall-Ks Dynamit innledet årets Dressur Derby med en 2. plass på lørdag, hvor hun fikk et resultat på 69.257%. Søndag ble det full klaff, og rytter Maren Knappe-Poindecker kunne gledelig nok ta imot sammenlagtseieren etter 69.244% i finaleprogrammet søndag. Skoglys Rihanna er oppdrettet av Else M. Hasvold og deltok bl.a. i Unghest-VM i 2017 for Norsk Varmblod som 5-åring.