Foto: Rebecca Ballestad-Mender

I forbindelse med Tønsberg Horse Show, ble det fredag delt ut Esben Johannessens minnestipend for 5 og 6 år gamle hester. Stipendet på 10 000 kr gikk til en helnorsk ekvipasje.

Geir Gulliksen ønsket å opprette en pris til en talentfull unghestekvipasje til minne om sprangrytter og trener Esben Johannessen som gikk bort sommeren 2019. Juryen bestod av Stein Endresen, Johan-Sebastian Gulliksen, Mikael Kolind, Anne Kari Bøhaugen og Kaja Bøhaugen Olsen. Juryens oppgave er å vurdere fremtidsutsiktene i ekvipasjene, og ikke kun se på resultatene.

Historiens første stipend gikk til den 6 år gamle NV-hoppa Ballerina e. Balou/Lavall I og hennes unge rytter, nemlig Carmen Viskjer-Rød på 14 år.

Carmen er årets norgesmester i klassen for children – og også norgesmester i fjor i ponni kategori 2. Carmen, som til daglig er elev for Geir Kalland, satser full på sprangridning, og debuterte i fjor som unghestrytter på den da 5 år gamle Ballerina, en hoppe hun selv har stått for det meste av treningen av.

Ballerina er en liten, ikke helt lettridd og våken hoppe med et usedvanlig godt sprang i seg. Det har hun ikke fra hvem som helst. Moren har satt sitt preg på norsk sprangridning sammen med sin rytter Kirsti Svaboe, sammen tok de flere internasjonale GP-seirer – blant annet under Arctic Equestrian Games i 2006 – og var med på det norske laget i nasjonshoppinger flere ganger. Sammen tok de også sølv i senior-NM.

Etter sportskarrieren satte eier Kirsti den holsteineren Gimini i avlsboksen. Tre avkom ble det, først kom Fantasi e. Favorit Ask, så Senjorita e. Ci Ci Senjor Ask og så Ballerina e. Balou/Lavall I i 2014. Samtlige tre avkom går i sporten.

Vi gratulerer Carmen og Ballerina!

Les mer om utmerkelsen i Hestesport.no.