Hopper kan stambokføres på bakgrunn av en eksteriørbedømmelse ved regional utstilling.

Hopper som gjennomfører bruksprøve eller som har dokumenterte sportsresultater kan oppnå 1. premie, som er den høyeste premiegraden som tildeles hopper på utstilling.

Utstillingsrett og utstillingsresultater

En hoppe har full utstillingsrett og kan premieres, hvis den er registrert i Norsk Varmblod med tre fulle generasjoner godkjent varmblods ridehest i avstamningen (A-register) i henhold til Norsk Varmblods registreringsregler. Far, morfar og mormors far skal være kåret. Hopper fra utenlandske forbund har lik utstillingsrett som Norsk Varmblod-hopper, men det er kun Norsk Varmblod-hopper som kan kvalifisere og møte på Eliteskuet.

En hoppe som ikke har godkjent avstamning i henhold til Norsk Varmblods registreringsregler, kan vises for typegodkjenning, og hvis den blir typegodkjent registreres i forregisteret (F1).

Hopper som ikke har fått kreditt for bruksprøve eller sportsresultat i sitt premieringsgrunnlag, har anledning til å stille til ny bedømmelse. Konkurranseresultater eller bruksprøve fra andre avlsforbund kan erstatte bruksprøve på utstilling.

Vi anbefaler alle som har en hoppe de vurderer å avle på å vise henne på utstilling!

lyk_chill