Denne helgen avholdes årets siste regionsutstillinger og unghesttester før sesongen avsluttes med Eliteskuet helgen 30. september – 1. oktober.

På Mastra Hestesportklubb avholder Region VEST sin utstilling. Der er det påmeldt hele 22 hester fordelt på føll, unghester og eldre hopper.

Marie Knutsson / SWB domare / Norsk VArmblod

Marie Knutsson (SE)

Marie er SWB-dommer – A-dommer i eksteriør og gangart. Også godkjent for svensk rideponni. Hun er godkjent overdommer og dressurdommer for svensk ridsport, samt vararepresentant i avslvurderingskomiteen i SWB. Marie er oppdretter og har holdt på i 40 år, fortrinnsvis SWB, men også andre raser. Har konkurrert opp til vanskelig dressur.

Vi gleder oss til å ønske Marie velkommen til Norge!

Pontiac-O e. Hardrock Z x Goodtimes / Norsk Varmblod hingstekåring 2023

Merete Rød

Merete Rød er hentet inn som sprangkonsulent. Mange kjenner Merete som mangeårig oppdretter, blant annet av Remedy  (e. Ladiesdream/Centauer Z) som bl.a. ble Europamester for unge ryttere med Amalie Steen Hegre. Hun har også avlet Røds Payday (Padinus/Amicello) som ble ridd av Solveig Fotland Newermann og senere Ada Braaten Johnsen og gikk finalen i UVM som 6-års og EM for Children. I år fikk Merete også godkjent sin nyinnkjøpte KWPN-hingst Pontiac-O (Hardrock Z x Goodtimes) på kåringen på Starum.

Stall Aalerud / Norsk Varmblod

I Region ØST er det regionsutstilling og unghest test på Stall Aalerud. Der er det meldt 15 hester. 

Også her får vi besøk fra Sverige – dommere her er nemlig svenske Wanja Wallemyr og Magne Lilleeng.

Wanja Wallemyr (SE)

Wanja er A-dommer i gangart i SWB, St. Georg-dommer, samt er utdannet og har konkurrert opp til Intermediare. Har til og med konkurrert i sprang og feltritt og jobbet i stall med firspannskjørning.

I familien har de avlet over 100 hester og ponnier, og stallen har trenerutdanning mot dressur.

Wanja er utdannet innen hovpleie, genetikk og fôrvitenskap. Til daglig er det familiegården og ulike styreoppdrag som opptar dagen hennes.

Vi gleder oss til å se Wanja på Aalerud!

Magne Lilleeng

Magne er mangeårig dommer i Norsk Varmblod, han er leder i dommerutvalget og sitter i kåringsnemda. Interessen for eksteriørdømming kom tidlig og Magne startet dommer karrieren med kursing på Norsk Hestesenter etter anbefaling fra fylkesagronomen i husdyr. Det ble diverse kurs på Starum og etter hvert godkjenning som dommer for varmblods ridehest. Magne har også dømt diverse ponniraser, og egentlig alle forskjellige raser på fylkesutstillinger, men hjertet har bestandig vært hos ridehestene. Magne her i tillegg vært både nestleder, sekretær og kasserer i Norsk Varmblod sentralt og vært med i diverse utvalg, samt sittet i regionstyret i mange år. Han har drevet eget oppdrett og har hatt bortimot 30 føll gjennom årene. Pr i dag er han medeier i en hest fra eget oppdrett.

Patrick Hester

Patrick Hester

Patrick Hester er hentet inn som sprangkonsulent. Patrick driver Stall Patrick Hester på Lena, rett ved Starum. Han er trener og tar imot hester for trening og har oppdrettererfaring fra Irland. Vi kjenner Patrick fra vårt webinar om Ung i NV / Young International Breeders.