B'Fair / Tanja Rusovic / Norsk Varmblod

Tekst: Marianne Eik Wood

I helgen avholdt Tanum Rideklubb sitt tradisjonelle pinsestevne i dressur. Stevnet er satt opp som observasjonsstevne for uttak til Falsterbo og UVM – det var dermed mange håpefulle unghester på plass.

Mange til start blant de yngste

Stutteri B sponset unghestklassene og det var egen cup for 4, 5, 6 og 7 år gamle hester som gikk over to dager, lørdag og søndag.

Lørdagen startet med FEIs program for 4-åringer. Av seks startende var det en NV på plass, nemlig Piaffs Evolution (Revolution x Blue Hors First Choice) oppdrettet av Silje Eftang, eid av Unn-Kristin Strand Engen og ridd av Mille Dehn Arvesen. Lørdagen kom de på en fin 3. plass med 71% fra dommerne.

5-åringene gikk FEIs innledende program for 5-åringer og her var det hele 17 startende og fem NV-hester. Best av alle var den kårede NV-hingsten B’Fair (Dille Belamigo x Fürstenball) oppdrettet av Kjersti Moen Fagerheim og eid av Kjersti og Beate Hausken. Han og rytter Tanja Rusovic hadde tatt turen fra Danmark for å starte denne helgen og de vant med hele 77,4%.

Nummer to var nok en hingst kåret hos oss i NV, KWPN-hingsten New Kid in Town (Sandro Hit x Charmeur) ridd av Silje Chatrin Mevik Bjørnvik. På 4. plass finner vi neste NV-hest, nemlig Elviras Jellybean (Akribori x Ragazzo) oppdretter Stall Elvira og eier og rytter Aurora Marie Drage. Kvalifisering til NBT var også i boks for Marianne Sundal og NV-vallaken S.E. Pirouz (Tobajo Picez x Diarado), oppdretter Åse Berit Jamne og eier Stall Lindstad/Marianne Sundal.

6- og 7-åringene

6-åringene gikk FEI sitt innledende program for 6-åringer. Her var det fire startende, hvor to er NV-hester. De kom på henholdsvis 2. og 3. plass.2. plassen gikk til Tobajo Masterpiece (Tobajo Picez x Löjtnanshjärta) oppdrettet av Tormod Bakke Johnsen, eies av Thunderstorm Invest AS og ris av Denise Nathalie Kristiansen.3. plassen gikk til Kristine Victoria Johansen på Elviras Troublemaker (Akribori x Ragazzo) oppdrettet av Stall Elvira og eies av rytteren selv.

I 7-års klassen hadde NV også 50% antall deltakere. De gikk FEIs innledende program for 7-åringer og best av «våre» denne dagen var Look At Me med Lena Erlandsen i salen som kom på 2. plass i klassen. Look At Me (Fürsten-Look x Lancer II) er oppdrettet av Lukas Knapec og eies av Lena. 3. plassen gikk til Sandra Nicoline Birkeland med San Matiniquez ( Tobajo Picez x Sandro Hit), en hest som er oppdrettet og eies av Sandra selv.

Øvrige klasser

I FEIs lagprogram for Children var Matilde Malmberg og AC’s Pik Midaz (Tobajo Picez x Walt Disney I) til start og tok med seg fine prosenter. Han er oppdrettet av Ann-Cathrin Ottosson og eies av familien Malmberg.

I klassen for juniorene hadde vi med Royal Rose I (Royal Olymp x Löjtnanshjärta) med Anne Malin Dybdal i salen. Rose er oppdrettet av Nina Karstensen og eies av  Greta Dybdal.

VA 1 vant Helena Liholt Gulli på Tobajo Alippo Lippi (Akribori x Tobajo Picez) oppdrettet av Tobajo Sportshorses og eid av Helena og Elin Holmgren.

I FEIs Grand Prix A 2023 for Para var hele to av de tre startende NV-hester. Oda Helen Finnanger og Fiona I (Fürst Wilhelm x Nobleman) kom på en fin 2. plass og Anita Narverud Olsen – Oma’s Domino (Omas Dominator x Weltgeist) oppdretter Stutteri Oma og eid av Anita selv på tredjeplass.

Helena Liholt Gulli var på farten igjen i VB:1, hun vant også denne klassen med NV-vallaken Loreley’s Rhapsody (Royal Olymp x Londonderry) oppdretter Marianne Sælid og eier Anita og Rebecca Rowley.

Pinsestevne Tanum / 2023 / Norsk Varmblod

VINNER SAMMENLAGT:

Tanja Rusovic og NV-kårede B'Fair gikk helt til topps på Tanum (foto: privat).

Vinnere av cupene sammenlagt

Søndagen opprant, og unghestene skulle nok en gang til pers! Ikke minst skulle Stutteri B’s Unghestcup avgjøres.

Den NV-kårede hingsten Rank Unik, DWB (Revolution x Blue Hors Armano) ridd av Rebecka Monsen Dalvik og oppdrettet av Stutteri Unik gikk inn til en fin 2. plass for 4-åringene.

Vinner av Stutteri B’s 4-årscup ble Mona Gotaas på Stall-K’s Deciano, O.S (Delatio x Fürst Romancier) med Piaffs Evolution og Mille Dehn Arvesen på en flott 3. plass.

I 5-årsklassen var B’Fair igjen best av de norskoppdrettede hestene og Tanja Rusovic og B’Fair vant dermed Stutteri B’s unghestcup sammenlagt! Silje og New Kid In Town kom på 3. plass sammenlagt, tett fulgt av Sandra og San Farano.

6-årsklassen søndag var nede i tre hester, men alle red til veldig gode prosenter. Tobajo Masterpiece og Denise fikk fasit 74,9% og Elviras Troublemaker og Kristine 73,4 %.

Sammenlagt gikk Stutteri B’s 6-årscup til June Ranita Mevik Bjørnvik på Ringsbo’s Znapchat, DWB (Blue Hors Zalabaster x Lauries Crusador) med Tobajo Masterpiece og Elviras Troublemaker på en god 2. og 3 plass.

I Stutteri B’s 7-års cup gikk seieren sammenlagt til Helena Liholt Gulli og Soros Burberry, DWB (Grand Galaxy Win x Romanow Blue Hors) med Lena Erlandsen og Look At Me på en god 2. plass.

Vi gratulerer alle unghestene med resultatene!

Øvrige resultater

Matilde Malmberg og AC’s Pik Midaz fikk en ny flott 2. plass i childrenklassen søndag, og Fiona I og Oma’s Domino var igjen i farta i paraklassen – denne gangen Grand Prix B for para.

I VA 1 fortsatte Helena den gode trenden og vant klassen også på søndagen med Tobajo Alippo Lippi.

Mandag var det kür som stod på programmet for mang,e og Oda Helene Finnanger og Fiona I gjorde god figur og kom som nummer 2 i FEI’s GP kür for Para.

Boromir (Åtoftens Walit x Jorska db Mah.Mirza) oppdrettet av Wenche Antonsen var på plass med Hedda Fjelldalen i salen og fikk en fin plassering i MC.

Det var lange dager og mange startende på Tanum – ekstra gøy med mange Norsk Varmblod-hester som i tillegg fikk så mange gode resultater!

Neste observasjonsstevne med tanke på uttak til UVM er Midtsommerfestivalen til Ellingsrud Rytterklubb og Skedsmo Rideklubb 16. – 18. juni og 23. – 25. juni.