Hingstekåringen på Starum nærmer seg, og vi vil i dagene fremover gi en kort presentasjon i tilfeldig rekkefølge av hingstene du ser 9. – 11. april 2021.

B’Fair

Norsk Varmblod • 2018
Dille Belamigo x Fürstenball x Blue Horse Romancier
Oppdretter og eier: Kjersti Moen Fagerheim

B’Fair er en tre år gammel hingst med avstamning Dille Belamigo/ Fürstenball/ Blue Hors Romancier. Han er oppdrettet og eid av Kjersti Moen Fagerheim og rytter er Beate Hausken. Selv ble han i 2018 stilt ut og ble eliteføll i Norsk Varmblod med 8,5 i helhet.

Moren Vestermarkens Fair Play er en ung hoppe som er 1. premiert i Norsk Varmblod. Hun har gått i sporten ved siden av avlskarrieren og har seirer og plasseringer til og med 6-årsklasse/MB dressur i 2020. Hun er etter elitehoppen Kgs Hørgaard Repli som også er mor til Kgs Hørgård Destany, som gikk GP i USA med Michaela Münter (tidl. Gundersen).

Far Dille Belamigo e. Belamour/Vystrel er en ung hingst som ble kåret i Norsk Varmblod ved interimkåring i 2018. Han ble uttatt til Falsterbo og UVM ved uttakstevnet på Stall K i 2019 og deltok i Unghest-VM i dressur i 2019. Han er under utdanning under rytter Tanja Rusovic på Blue Hors i Danmark. Han er pdd B-hest i dressur med seirer og plasseringer til og med MB, han er startklar i Prix St. George og utdannes mot Intermediate dressur. Hoppestammen er en gammel tysk trakehnerstamme som gjennom mange år har levert prestasjoner i de baltiske landene, i nær slekt kan nevnes mors søsken med kåret helbror og bror som gikk S dressur.

Morfar Fürstenball e. Fürst Heinrich/Donnerhall satte prisrekord som føll på eliteføllauksjonen i Vechta og ble to år senere fløyhingst ved kåringen samme sted. Han vant 70-dagerstesten i Schlieckau i 2009 med blant annet 10 på ridbarhet og har siden blitt utdannet til og med S dressur. Han har vært særdeles suksessfull i avlen med et 60-talls kårede sønner, samt avkom som har gjort seg bemerket både i sport, fra unghestklasser opp til GP, og ved kåringer. Han er kåret i mangfoldige avlsforbund i flere land (SWB, DW, FIN, PLZ, OLD, HANN, WESTF, RHEIN, MECKL og BRAND). Han har i flere år vært rangert med høyest dressurindeks i det tyske ryttersportforbundet. Han er elitepremiert og årets hingst i Danmark og har sportpredikat i Oldenburgforbundet med navnetillegg OLD.

Hoppestamme B’Fair: 
Hoppestammen har gode resultater og kårede hingster og i B’Fairs nære slekt på morssiden kan nevnes Amaryllis e. Uphill (GP DR), Ashford e. Ars Vivendi (OLDBG, 160 SP), Dream Classic e. Dream of Love (OLDBG), Sisu e. Hotline (PSG DR), Baloukato e. Balou Du Rouet (HANN), Lyon e. Lord Pezi (1.50 SP), Kgs Hørgaards Stardust e. Stedinger (Inter DR), Kgs Hørgaard Destany e. Don Schufro (GP DR), Hørbjerggards Ziggy e. Zack (PSG/INTER DR), Stenholt Amilla e. De Noir (PSG/INTER).