Kaja Lorentzen og Rigals Solaris Blue

Tekst: NRYF/Rebecca Ballestad-Mender

Sensommeren blir ikke noen ordentlig sensommer uten Norsk Breeders Trophy og Breeders Open! Denne helgen åpner igjen Arendal og Grimstad Rideklubb sine porter for unge spranghester. 60 versjoner av morgendagens stjerner er klare – og for tobente kan man få med seg mer enn avl & sport. Fredag kveld inviterer Sportsutvalget sprang til faglig input og informasjon om unghestprosjektet de vil tilby alle med interesse for unghest.

De 60 unghestene i årets høydepunkt for avl og sport, som er et samarbeid mellom Norsk Varmblod, Arendal og Grimstad Rideklubb og Oxer Eiendom som sponsor, er relativt jevnt fordelt på alderstrinnene 4-6 år. Stevnet innledes med warm up-klasser torsdag, og fredag går første avdeling for de 5,6 og 7 år gamle hestene. Lørdag kommer også 4-åringene på banen.

Elitestevnet rommer også flere åpne klasser, og flere av sprangcupene er også en del av programmet – fredag er det tid for NRYFs Ungdomscup, lørdag går Sprangportens Venner Cup og søndag bygges hinderne opp til 1,45 m for Kingsrød Trading Cup.

Har du en ung hest? Så bli med på fredagens møte!

Bak det at 60 unge spranghester kommer inn på banen i helgen ligger det mye arbeid, helt fra føllet har blitt planlagt gjennom de første årene til unghesten settes i trening – en trening med en karriere som spranghest som mål.

En rød, velprøvd tråd hele den veien er viktig for å nå dette målet. En rød, velprøvd tråd av kunnskap er viktig for at hestene skal utvikle seg som friske, holdbare sportshester i et utdanningsforløp der hensynet til hestenes velferd hele tiden har første prioritet.

-Vi ønsker å samle oppdrettere, ryttere og unghesttrenere og dele den røde tråden, vi ønsker at hestene skal komme i et godt opplegg, få en god og trygg utdannelse – vi vil se dem videre i sporten, sier Kjersti Fotland. – Det vi jobber med er å tilby en organisert trening, et treningsopplegg med fokus direkte på unghestene.

Nær kontakt med de som utgjør den tobente delen av denne målgruppen er viktig, og breedershelgen samler mange av disse. – Derfor har vi lagt et informasjonsmøte til denne helgen der vi forteller om unghesttrappen og om unghestsatsingen med fokus på samling/trening som vil skje allerede i månedsskiftet september/oktober.

Dette møtet vil arrangeres fredag, etter at dagens siste klasse – NRYFs Ungdomscup – er avviklet.

-Da samles vi i glasshuset langs ridebanen, sier Kjersti som understreker: – Dette møtet er åpent for alle som på en eller annen måte har en unghest. Det er like relevant om du har et føll, en åring, en 2-åring, en 3-åring eller en 6-åring. Målet er å få treningen i et system, dele den røde tråden og sikre god utdannelse og en fremtid i sporten.