NRYF ved GU-D har inngått en avtale med Silje Bakken om totalt fire unghestsamlinger i østlandsområdet før utendørssesongen tar til 2018. Første samling var 18.-19. november på Tanum Ridesenter. Unghestsamlingene er åpne for hester som er startberettigede i 4-7 års klasser i 2018.

Det er gjort avtale om fast deltakelse for NV hester på disse samlingene for å styrke utdanningstilbudet til våre unghester. Norsk Varmblod har satt av prosjektmidler for å bedre deltakelsen på Unghesttest og øvrige unghest-arenaer som Breeders og Unghest-VM. Som en del av dette prosjektet er det bevilget økonomisk støtte til utvalgte NV hester for deltakelse på treningene med Silje Bakken. Vi håper at dette tiltaket vil bidra til at flere NV hester følger ønsket utvikling og medfører bedre resultater på den sportslige arena.

Foto: Rebecca Ballestad-Mender

 

Silje Bakken, som er utdannet berider og har solid erfaring med unghest fra sin virksomhet i Danmark, ser frem til et spennende år. – Jeg synes det er en utrolig spennende oppgave og stå som unghest trener.  Det kommer flere og flere gode hester til Norge og jeg vil være med til å utvikle disse ekvipasjene så man kan heve nivået på unghestridning i Norge.

 

 

 

Foto: Rebecca Ballestad-Mender

En av deltagerne på NV sin satsningsgruppe er den kårede hingsten M.Y. Santiago (NV 2014 e Sunny-Boy) og eier Stall Svestad AS v/ June Honnens og Therese Andersen. June er selv rytter på Santiago, og hadde følgende kommentar etter den første treningen: Det var en veldig god treningshelg med mange gode tips, flotte hester og ryttere med godt humør ?synes denne satsningsgruppen for unghestene er et flott tiltak, og Silje passer helt utmerket til jobben som trener for oss ! ? Gleder oss til neste gang!