Tok sølv i sitt første NM

Forrige uke var det NM i aldersbestemte klasser på Linnesvollen i Drammen. Der startet 13 år gamle Maiken Vandbakk Dragerengen på 13 år gamle Sancerre (II) – en Norsk Varmblod-vallak.

Foto: Helene Gjerde Aamdal, Rebecca Mender & Lars-Ole Frøland

Gull til Marie Lensebråten Walstad med Bobby Balou, sølv til Maiken Vandbakk Dragerengen med Sancerre (II) og bronse til Josephine Marie Heldal Haukeland med Igor Van’T Palmenhof.

«På sprangbanen er han ærlig og arbeidsom, og legger gjerne inn noen gledesbukk når han synes han har tatt i litt ekstra for rytteren sin.»

På den erfarne NV-vallaken Sancerre (II) ble det en imponerende sølvmedalje for Maiken, som startet sitt første NM. Sancerre (II) er etter Careful med Rastell som morfar, og er oppdrettet av Lars-Ole Frøland. Han ble bl.a. beste 5-årige spranghest under Elitefinalen i 2014, med Merethe Buer på ryggen.

Vi tok en prat med Maikens mamma, Monica Vandbakk.

«Sancerre er født og oppvokst hos familien Frøland, og tvillingsøstrene Cecilie og Charlotte har mange stevner bak seg med Sancerre, og han har startet opp til 140 cm.

Vi overtok Sancerre etter familien Omberg Christiansen i januar i år. Mathea Omberg Christiansen hadde da ridd og startet med Sancerre i halvannet år. Overgangen fra ponni til hest var stor, men Maiken og Sancerre begynner å fungere fint sammen – særlig nå som Maiken har blitt litt høyere også. Begge er 13 år i år, og planen er å ri Sancerre i klasser for children i denne og neste sesong. Målet er å komme med på landslaget og de hadde en god start med sølv i årets NM for children.

En liten finurlighet: Vi fikk nylig vite at familien Frøland i sin tid kjøpte Sancerres mor Cristell av Marianne Lensebråten, og hennes datter Marie Lensebråten Walstad ble årets norgesmester for children.

Vi håper selvsagt å kunne fortsette med Sancerre også når children-perioden er over slik at han kan fungere som en fin juniorhest noen år.

Sancerre er en mild og forsiktig herremann som fort kan synes at verden er litt skummel når rutiner endres eller noen nye dukker opp, men så fort han skjønner at ingen har skumle hensikter blir alt trygt igjen. På sprangbanen er han ærlig og arbeidsom, og legger gjerne inn noen gledesbukk når han synes han har tatt i litt ekstra for rytteren sin. Han gir 100 % på bakken i dressur- og teknikkarbeid, og er alltid gjennomsvett etter hver rideøkt. Han er stor fan av barbakturer i skogen og er en skikkelig trygg og fin childrenhest for Maiken. Hun kan foreta all håndtering på egenhånd.

Dagens høydepunkt for Sancerre er alltid «grøten» etter rideøkten. Han gleder seg så fælt og koser seg så mye at han ikke vet hvor han skal gjøre av seg noen ganger.

Videre planer for sesongen er å kvalifisere til å ri Felleskjøpcupen i Oslo Horse Show i oktober ettersom det ikke går noen egen childrencup i år. Før det er det Baltic cup i Drammen og så skal vi prøve å få til et utenlandsstevne før Oslo Horse Show. Sesongen rundes av med Hallmesterskapet i november og så blir det enten NHF i Lillestrøm eller Baltic i Danmark første helgen i desember.»

Norsk Varmblod gratulerer så mye til Maiken og Sancerre, og ser frem til å følge ekvipasjen videre og ønsker dem lykke til!

Vi ønsker også å gratulere Tuva Linea Solberg fra Drøbak Rideklubb som kom på en flott 4. plass i NM for junior på den norske hoppen Tesla (Azteca x Electro, oppdretter Stall GP AS og Mikkel Flam). Tesla ble Årets 2-årshoppe Sprang i 2016.

I Rabondi Z Trophy var det også en NV-hest på pallen, nemlig Pokahontas, ridd av Elise Bråten Thomson som fikk en flott 2. plass. Pokahontas er etter Cabachon x Kelvin og er oppdrettet av Stall Karlsrud ved Jon Fagerås. Gratulerer så mye!

Tuva Linea Solberg og Tesla