Arkivfoto: Rebecca Ballestad-Mender

Det norske flagget markerte seg på resultatlisten innledningsvis i Rotterdam, hvor EM avholdes. Johan Sebastian Gulliksen red inn til 2. plass på Norsk Varmblod-vallaken Chaloubet (e. Balou du Rouet/Chapman) i tidshoppingsklassen 145 cm onsdag 21. august. Oppdretter av Chaloubet er Ida Lyng.


Pål Flam og NV-vallaken Skjerabergs Larkin (e. CC Ladiesdream/Centauer Z) hadde en fin runde innledningsvis i EM, med to bommer ned i kombinasjonen.

Pål Flam var første norske rytter ut med sin Skjerabergs Larkin e. Ladiesdream/Centauer Z. Larkin hoppet stort, og hinder for hinder ble tilbakelagt. På siste linje måtte to bommer ned på siste kombinasjon – uflaks i en ellers særdeles godt ridd runde. Tempoet var også noe forsiktig, klokken stoppet på 82,06, og med to riv ble resultatet 90,06 og plass 55. (Hestesport.no)

I andre runde av mesterskapet var det bare 11 ekvipasjer av de 68 startende som klarte seg feilfritt gjennom den 14 hinder lange banen nederlandske Louis Konickx hadde bygget i dag. Pål og Larkin hadde dessverre ikke helt dagen, og valgte å trekke seg etter at flere bommer hadde ramlet.

– Hadde vi prestert på topp, så hadde jeg håpet på en topp 10-plass. Det ble ikke det, men vi har tre ryttere videre til fredagens klasse. Det er her vi her nå, sier landslagsleder Mikael Kolind. – Vi kan være stolte over våre unge ryttere; et mesterskap kan ikke sammenlignes med noe annet, og de har ridd godt. Påls hest har vært litt uheldig, hadde ikke helt formen inne i dag. (Hestesport.no)