M.Y. Santiago og testrytter Silje Bakken

M.Y. Santiago og testrytter Silje Bakken

Elitefinalen dressur

Tekst og bilder: Rebecca Mender

Oppdretter Line Molversmyr kunne glede seg over to velgående hester i henholdsvis 4- og 5-årsklassen i Elitefinalen – hingsten M.Y. Santiago fikk seiersbåndet i 4-årsklassen, mens storesøster M.Y. Labaila fikk æren i 5-årsklassen.

Far til de to velgående dressurhestene er oldenburger-hingsten Sunny-Boy, mor er DV-hoppen Lacanta e. Leandro/Leondardo II.

M.Y. Santiago, som eies av Stall Svestad ved Therese Andersen og June Therese Honnens oppnådde 8,20 i gangartsindeks, med 8,50 på skritt og kapasitet som toppkarakterer blant blanke 8-tall for øvrig.

– Han er en stor flott hest å komme opp på, mangler litt på selvbæring, men gir meg en god følelse i travet. Galoppen er stor og rummelig, han har evnen til å samle seg, men jeg ønsker at han svarer litt mer frem. Han har tre gode, taktfaste gangarter som alle er regulerbare, når han blir mer ferdig i kroppen og får mer styrke vil dette bli veldig bra, det er en positiv hest for fremtiden, sa testrytter Silje Bakken om hingsten.

M.Y. Santiago, som eies av Stall Svestad ved Therese Andersen og June Therese Honnens

M.Y. Labaila fikk samme gangartsindeks som sin lillebror – jevnt over ble dommerkortet hennes preget av 8-tall, bortsett fra i skritt der hun tok et steg opp til 9.

-En hoppe som er trivelig å jobbe med, hun traver med god takt og beholder den både når hun forlenger og korter steget. Galoppen kunne vært noe mer rummelig, men hun svarer stadig vekk fint frem og når jeg samler henne. Når det gjelder skritt, så har hoppen det skritt man kan ønske seg, hun har hele tiden en fin takt, sa Silje om M.Y. Labaila.

M.Y. Labaila