Sandra Nicoline Birkeland på San Matiniquez (Tobajo Picez x Sandro Hit).

Hallmester 6-års:

Sandra Nicoline Birkeland på San Matiniquez (Tobajo Picez x Sandro Hit).


Tekst: Marianne Eik Wood
Foto: Privat

Denne helgen var det de unge dressurhestene som kjempet om hallmestertitlene. Mesterskapet ble avholdt av Grenland Ryttersportsklubb på Vallermyrene.

Beste NV-hest blant 4-åringene:

Engas Aurantiaco (Untoucable x Casir Ask, oppdretter Kady Besseberg).

4-åringene

Det var hele 18 fireåringer til start og av disse var fem førstegangsregistrert i vår stambok.

Vinner av klassen ble Mille Dehn Arvesen på hannoveranervallaken Nordentoft’s Inspire (HANN), Asgard’s Ibiza x Don Crusador som eies av rytteren.

Vår beste hest denne helgen ble spranghingsten Engas Aurantiaco (Untouchable x Casir Ask) som er oppdrettet av Kady Besseberg. Han eies av Kady og familien Kalland. Mathilde Kalland rir han til vanlig, men denne helgen hadde hun låt ham bort til Ingrid Løvmo.

Tett bak Ingrid fulgte NV-hoppa Fürstin Secret (Secret x Fürstenball) Hun er oppdrettet og eies av Caroline Falck-Antonsen og ble ridd av Stine Gudbrandsrud.

Bronse:

Elviras Troublemaker (Akribori x Ragazzo, oppdretter Stall Elvira).

5-åringene

I klassen for femåringene var det 11 hester til start, hvor 3 var NV-hester. To av disse endte på pallen!

Klassen ble vunnet av samme ekvipasje som vant Breeders Open tidligere i høst, nemlig June Ranita Mevik Bjørnvik på DWB-vallaken Ringbo’s Znapchat (Blue Hors Zalabaster x Lauries Crusador, oppdretter Stald Ringbo). Eier er rytter.

På andreplass kom Denise Nathalie Kristiansen med NV-vallaken Tobajo Masterpiece (Tobajo Picez x Löjtnanshjärta, oppdrettet av Tormod Bakke Johnsen). Eier er Thunderstorm Invest AS.

Kristine Victoria Johansen og Elviras Troublemaker (Akribori x Ragazzo) fulgte på plassen etter, også han NV.  Oppdretter er Stall Elvira og rytter er eier.

Vi gratulerer med sølv og bronse i årets Hallmesterskap!

Helt til topps:

Sandra Nicoline Birkeland på NV-vallaken San Matiniquez (Tobajo Picez x Sandro Hit).

6-åringene

I seksårsklassen var det noe tynnere i rekkene, men til gjengjeld var det to NV-hester som tok de to øverste plasseringene av de til sammen fire startende.

Vinner av klassen ble Sandra Nicoline Birkeland på San Matiniquez (Tobajo Picez x Sandro Hit). Han er både oppdrettet og eies av Sandra selv. «Martin» er en stor kar på 1.83m og er Sandras første oppdrett. Hans mor Roholts Sizzling er 1. premiert i Norsk Varmblod med 8,3 i helhet. Hun hadde gode sportsresultater t.o.m. VB og nå følger sønnen i morens fotspor, og klatrer oppover i klassene.

2. plassen gikk til Lena Erlandsen med Look At Me (Fürsten Look x Lancer II). Look At Me er oppdrettet av Lenas samboer, Lukas Knapec, og eies av Lena selv.

Gøy med oppdrettere som selv tar hestene frem i klassene! Vi gratulerer.

7-åringene

Vi kommenterte at det var få startende i 7-årsklassen under NBT/BO – det er derfor hyggelig å seks hester til start under HM! Her var det ingen NV hester, men dog en norskavlet hest på 2. plass, nemlig DWB-vallaken Soros Apari (Blue Hors St. Schufro x Blue Hors Don Romantic, oppdrettet av Linda Solberg og Christer Ronglie). Eier og rytter Stine Marie Gøtesen-Søraa.

Klassen ble vunnet av Siril Wethal Helljesen på DWB-hoppa Atterupgaards Dora (Belissimo M x Jazz, oppdretter Atterupgaard). Eier er Marianne Loe Borchgrevink.

… Stine og Siril kan du lese mer om i et eget innlegg om et par dager – følg med!


Norsk Varmblod hadde en hest representert i paraklassen både lørdag og søndag. Oma’s Domino (Omas Dominator x Weltgeist) hadde Anita Narverud Olsen i salen, som eier hesten sammen med Mette Narverud Olsen. Oma’s Domino er oppdrettet av Oma Stutteri og er tredje generasjon fra stutteriet. En litt morsom funfact er at det per i dag er hele tre hester fra Oma i paraklassene med hver sin pararytter!

MC:1 ble for øvrig vunnet av NV-hoppa ChrisMar Fabulous (Weltjunge) begge dager. Eier og rytter er Linn Fredriksen. MC:3 lørdag ble også vunnet av en NV-hest, nemlig Royal Rose I (Royal Olymp x Löjtnantshjärta, oppdretter Nina Karstensen). Rytter er Anna Malin Dybdal og eier er Greta Elisabeth Wilhelmsson Dybdal. Gratulerer så mye!

Vet du om flere gode resultater og historier om Norsk Varmblod-hester? Tips oss gjerne!