Hingstekåringen nærmer seg med stormskritt, og vi vil i dagene fremover gi en kort presentasjon i tilfeldig rekkefølge av hingstene som du ser på Arneberg Equestrian Center 12. – 14. april. I dag blir du bedre kjent med Kasper van het Hellehof & Tobajo Martial.

Foto: Une Susrud

Kasper van het Hellehof

Emerald Van ‘t Ruytershof x Nabab de Reve x Gratianus
BWP
2010

9-årige Kasper Van Het Hellehof kommer fra en sterk morslinje som har gitt flere gode sportshester. Vi finner blant annet to hingster som har gått på høyeste nivå i sporten og gjort inntrykk i sprangavlen, nemlig de to helbrødrene Quasimodo van de Molendreef og Action-Breaker, begge etter Heartbreaker med Lys de Darmen som morfar.

Som 5-åring ble hesten ridd av Åge Dagfinn Askeland og belgiske Mike van Olst, før Ole Kristoffer Meland tok over tøylene. Han red hingsten til 2. plass i Breeders Open som 6-åring her hjemme, og deltok i Falsterbo Horse Show i Sverige samme år. Nederlandske Jur Vrieling og Suzanne Tepper red begge på hingsten i sesongen 2018. Kasper van het Hellehof er nå tilbake hos Ole Kristoffer Meland. Sammen har de startet 145 cm internasjonalt – i forrige uke ble det bl.a. plassering i 140 cm i Bonheiden Spring Tour.

Oppdretter er Lieven Baten, Belgia. Eier er Maris Energy, utstiller er Ole Kristoffer Meland, Kristen og Katrine B. Klekken.

Foto: Avlshest.no

Tobajo Martial

e. Tobajo Picez x Saccor x Landadel
Norsk Varmblod
2016

Ble sat i klasse 1 som føll i Norsk Varmblod og ble nr 2 i sprangklassen ved Føllfestivalen.

Mor, Shanghai, gikk DSA-sprang som 6-åring med 8,83 som resultat. Har deltatt Unghest-VM og er A-hest i sprang i Danmark. Hun har plasseringer i 1,40 int. med Jennifer Fogh Pedersen. Mormor, Lavenis, er også mor til to godkjente hingster i Tyskland. Shanghai har hittil tre avkom i Norsk Varmblod og et avkom i DSP.

Oppdretter er Tormod Bakke Johnsen. Eier er Merete Buer.