Hingstekåringen vil i år finne sted på Norsk Hestesenter, Starum 24. – 27. mars. I dagene fremover vil du bli bedre kjent med hingstene som er påmeldt.

Rank Unik

DWB • 2019
Revolution x Blue Hors Armano
Oppdretter: Morten Skov / Stutteri Unik (Danmark)
Eier: Morten Skov og Rebecka Dalvik

Bilder: Tina Hersleb

Frank, som han kalles til daglig, er en moderne og langbeint hingst med gullkantet stamme. Dette er en hingst med det beste temperament, en tvers igjennom god og enkel hest alle trives med i hverdagen. Han er like positiv og grei i stall, all håndtering, på tur, under trening, med andre hester, barn og dyr. Hadde ingen sagt han var 3 år eller hingst, ville ingen trodd det. Alltid ja-hatten på, kald i hodet og positiv til alt! Som sin far viser han eleganse, tre gode gangarter og det beste temperament i tidlig alder. En unghest med en lys fremtid i sporten.

Far: Revolution

Far til Rank Unik er selveste elitehingsten Revolution. Med tittel som elitehingst i en alder av bare 8 år. Både gull og sølv i UVM med en rekke 10-ere, over 77% i St. Georges som 7års, og over 84% i 7-årsklassene er noen av mange store prestasjoner hos den unge hingsten fra Helgstrand Dressage. En hingst som ikke bare gjør det godt i sporten, men også har avlet frem mange fantastisk gode avkom.

Med farssiden bestående av hingster som bl.a. Revolution, Blue Horse Armano, Airport og Weltmeyer stiller stammen stort for sporten.

Mor: Uno Atikka

Mor til Rank Unik er RDH-hoppen Uno Atikka. Mormor er elite- og RDH-hoppen Uno Arizona som er mor til A-hesten i dressur, Uno Hot Zone og B-hesten i dressur Uno Fly Zone. Hun er også mor til sølvmedaljehoppen Uno Rosita Sun, som avla en kåring på 861 poeng med 8,5 i ridbarhet, 9 i kapasitet, 8 i skritt, 9 i trav og 8,5 i galopp. Uno Rosita Sun er mor til gullmedaljehoppen Uno Day Sun som er kåret med 10 i helhet, og som var uttatt til UVM i 2020.

Rank Unik er et flott eksemplar av en stor moderne hingst med god utvikling, temperament og vekst som det blir spennende å følge.