Janne Friederike Meyer-Zimmermann / Electric Joy / Norsk Varmblod / Norwegian Warmblood

Electric Joy (Diarado x Warsteiner, oppdretter Gro Våge) ble nylig solgt til Tyskland. Vallaken ris nå av selveste Janne Friederike Meyer-Zimmermann. Den nye duoen kunne stille på premieutdelingen under deres første stevne sammen i går.

Foto: Falkenbergs Foto, Rebecca Ballestad-Mender/NRYF, Instagram

Den lovende hesten er avlet av Gro Aasland Våge fra Ramnes i Vestfold, og frem til sommeren 2021 var det datteren Maren Aurora Våge som tok ham frem på sprangbanene. Det har hun gjort med flere sterke resultater, blant annet tredjeplass i 4-årsfinalen i Falsterbo 2019. Ekvipasjen vant også Norsk Breeders Trophy som 5-åring.

Vallaken ble tatt ut til unghest-VM i Lanaken i 2021 og Maren overlot tøylene og den videre utdanningen av den talentfulle vallaken til Therese Søhol Henriksen som  kjøpte seg inn i hesten. Sammen vant de Norsk Breeders Trophy og ble nr 3 i Breeders Open for 6-åringer. De gikk også til topps i 7-årsfinalen under Sunshine Tour i Oliva, og har flerfoldige seirer og plasseringer å vise til de siste årene som partnere.

Therese Søhol Henriksen på Electric Joy med oppdretter Gro Aasland Våge (foto: NRYF)

OL-, EM- og VM-rytter valgte NWB

Nå er den lovende 8-åringen altså solgt til Tyskland, og ny rytter er ingen ringere enn Janne Friederike Meyer-Zimmermann som har både VM- og EM- gull i lag for Tyskland. Hun har også vunnet Rolex Grand Prix of Aachen (du husker kanskje dette bildet) og har vært på landslaget i mange år.

Therese Søhol Henriksen og Electric Joy under Unghest-VM på Zangersheide i 2021.

Oppdretteren må klype seg i armen. – Dette er så vanvittig gøy og det er stort å oppleve, forteller Gro Våge. – Ekstra gøy er det jo når Maren Aurora har ridd han. Vi har trent han frem sammen og hadde så mange fine turer og opplevelser.

Hun roser partnerskapet med Kingsrød, som kjøpte seg inn i hesten. – Samarbeidet med Therese og Dag Ove har vært veldig fint, og dette hadde ikke gått uten dem. Maren Aurora og jeg har hele tiden blitt involvert på en fin måte. Det har vært en vanvittig morsom og hyggelig reise sammen med dem, sier Gro.

Hun har ekstra gode følelser for moren til Electric Joy. – Vici Noranäs var den av hestene jeg har hatt som har vært mitt hjerte nærmest. Hun var helt spesiell og jeg er ekstra glad for at det er hun som ga oss fine Joy. Jeg gleder meg stort til å følge ham videre, avslutter den glade oppdretteren.

Electric Joy har for øvrig samme mor som Electric Fairytale (e. Herzensdieb). Hoppen vant Norsk Breeders Trophy som 5-åring med Maren Aurora og har en rekke seirer og plasseringer i Norge og Sverige i feltritt.

Electric Joy 4 år forbereder seg til sitt første stevne

Vi ønsker tips fra dere om sportsresultater og annen relevant informasjon!

Send til [email protected] eller melding på Facebook eller Instagram. Tagg oss @norskvarmblod og bruk emneknagg #nwbsåklart på Instagram!