Hingstekåringen 2017 gav oss seks kårede hingster hvorav tre stilte på hingstekåring for første gang.

Leder av kåringsnemnden Cecilie Kilde uttalte at de hadde gleden av å bedømme et knippe hester av særdeles god kvalitet, det gleder lederen at såpass mange hingster stilles til kåring.

Takk til vår samarbeidspartner Agria som leverte lekre premiedekken til hingstene.

SG’s Diamant
e. Diarado ue. Love 2 U 2

Fire år gamle SG’s Diamant er en passe stor hingst av god type. Den er harmonisk og har et godt uttrykk. Den har jevn god kroppsbygning. Ganske god galopp og har fått en eksteriørindeks på 8. SG’s Diamant er en positiv og ridbar hingst, men noe uelastisk. Viser seg meget godt med egenrytter.

Gangartsindeks: 7,80
Spangindeks: 7,70
Lynne/Stallvaner: Godkjent

SG’s Diamant er kåret for avlssesongen 2017.

Du kan finne hele dommerprotokollen til SG’s Diamant her.

Quattro Delui
e. Quin ue. Vigo D’Arsouilles

Tre år gamle Quattro Delui er en passe stor hingst av ganske god type i sterk vekst. Hingsten viser god teknikk og kapasitet. Gode gangarter og meget god galopp til karakteren 8,5. Quattro Delui har en meget interessant avstamning, og kåringsnemden velger derfor å godkjenne den til tross for at den fremstår meget uferdig.

Eksteriørindeks: 8,00
Gangartsindeks: 7,20
Spangindeks: 7,90
Lynne/Stallvaner: Godkjent

Quattro Delui er kåret for avlssesongen 2017 og 2018.

Du kan finne hele dommerprotokollen til Quattro Delui her.

Bradley Beach
e. Baroncelli ue. Del Piero

Tretten år gamle Bradley Beach er en langlagt noe lavstilt hingst av ganske god type. Han har jevnt gode gangarter, og innehar et godt temperament. I tillegg viser hingsten meget god holdbarhet. Bradley Beach har avlagt dansk materialprøve med godkjent resultat. Med bakgrunn i hans plasseringer t.o.m Indermediare I hhv. i Danmark og Ungarn har Bradley Beach oppnådd 3. premie.

Eksteriørindeks: 8,00

Du kan finne hele dommerprotokollen til Bradley Beach her.

 

Earl
e. Escudo I ue. Lanthan

Earl er en stor harmonisk hingst av særdeles god type. Gode kroppspartier med god muskelsetting. Hingsten innehar en særdeles god galopp, til karakteren 9. Earl har avlagt tysk bruksprøve hvor han ble nummer 1 totalt, han ble nummer 2 i dressur og nummer 3 i sprang. Earl har flere avkom i vanskelige klasser i både sprang og dressur. Med bakgrunn i dette har Earl oppnådd en 2. premie.

Earl ble beste hingst fra Norsk Varmblod kåringen 2017 – i tillegg ble han beste hingst totalt under vårkåringen på Starum 2017.

Eksteriørindeks: 9,00

Du kan finne hele dommerprotokollen til Earl her.

Atterupgaards Botticelli
e. Benetton Dream ue. Caprimond E.H.

Botticelli er en passe stor, harmonisk hingst av særdeles god type. Han innehar et meget godt uttrykk og gode kroppspartier. Hingsten har meget gode bevegelser med eksempelvis 8,5 på skritt. Botticelli har avlagt 14 dagers test i Oldenburg 2016 med gode resultater, han ble i tillegg plassert som nummer 2 ved Unghestchampionatet i Herning 2017. Med bakgrunn i dette har Atterupgaards Botticelli oppnådd en 2. premie.

Eksteriørindeks: 8,50

Du kan finne hele dommerprotokollen til Atterupgaards Botticelli her.

M.Y. Santiago
e. Sunny-Boy ue. Leandro

M.Y. Santiago er en velutviklet hingst av meget god type. Han har godt uttrykk og en god kropp. M.Y. Santiago har tre gode gangarter, han er særdeles ledig og innehar et godt skritt. Hingsten var vel forberedt og viser en god kapasitet samt fin ridbarhet.

Eksteriørindeks: 8,00
Gangartsindeks: 8,10
Sprangindeks: 6,70
Lynne/Stallvaner: Godkjent

M.Y. Santiago  er kåret for avlssesongen 2017 og 2018.

Du kan finne hele dommerprotokollen til M.Y. Santiago her.