Tekst: Marianne Wood
Foto: Helene Gjerde Aamdal og arkivfoto med tillatelse fra NRYF/Rebecca Ballestad-Mender

Denne helgen har det blitt avholdt Norgemesterskap i sprang på Linnesvollen i Drammen.

Children

I søndagens finale for children gikk bronsen til Maiken Vandbakk Dragengen og Sancerre (Careful x Rastell, oppdretter Lars-Ole Frøland). Det ble en spennende avslutning da tre ryttere endte på fire feil etter siste runde og måtte ut i omhopping om sølv, bronse og den litt sure 4. plassen. Maiken holdt hodet kaldt og klarte å ri i land bronsemedaljen!

Senior

I NM senior var det tett i toppen helt til frem til siste runde. «Vår» representant – Martine Myhre Dyngeland og SG’s Carnelian (Kannan x Love 2U2, oppdretter Hanne Myhre Dyngeland) gikk inn i finalerunden med kun to feil! Siste runden falt det dessverre noen bommer, men en 4. plass i NM senior med hinder på 150 cm står det stor respekt av – gratulerer!

Unge ryttere

Emilie Røsting Øverby og Lexi Lou (Bøgegården Dicapo x Carson Ask, oppdretter Anne Grete Johnson Lieng) endte på en 7. plass individuelt. Det må nevnes at de fikk en flott 2 .plass i 1. avdeling og en 3. plass i 2 avdeling, så dette blir en spennende ekvipasje å følge når de får enda mer erfaring på dette nivået.

Junior

I NM for juniorer var NV representert av Lillebergs Mamacita (Azteca VDL x Lancier, oppdretter Lene Haugsten Olsen) og rytter Ylva Elida Høidal. De startet med en fin 4. plass i 1. avdeling og endte til slutt på en fin 7. plass. Nok en spennende ekvipasje!

Speed Championship

Speed Championship i 1.30m gikk også over 3 dager og her hadde vi mange NV-ere blant de plasserte i finalen.
Ada Alette Braaten Johnsen og Elle Etik It’s Eternal (Cascadello x Concreto, oppdretter Karen Ødemark og Ingunn Nebel) kom på 6. plass. Og så må vi selvfølgelig gratulere Ada med sølv i NM for Unge Ryttere!

Therese Søhol Henriksen med Kannto (Kannan x Cento, oppdretter Dag Ove Kingsrød) – 7. plass.
Martine Myhre Dyngeland på SG’s Diamant (Diarado x Love 2U2, oppdretter Hanne Myhre Dyngeland) – 8. plass
Sandra Corell og S.E. Estelle (Favorit Ask x Crelido, oppdretter Stutteri Eken v/Åse-Berit og Nils Jamne) – 9. plass.

Det er veldig spennende å se så mange gode ryttere på norske hester.

Unghest

I 1.10 – 1.15 – 1.20m Unghest 5-års var Mathilde Kristine Kalland og Engas Aurantiaco (Untouchable x Casir Ask, oppdretter Kady Besseberg) overlegne.
De var feilfrie alle tre dagene og vant klassen både første og siste dagen, med en god 3. plass midt i! Fantastisk – og vi vil samtidig gratulere Mathilde med bronsemedalje i NM for senior!

6-åringene red 1.20 – 1.25 – 1.30m.
Onsdagens 1.20 ble vunnet av Sandra Corell og Heartline (Heartbeat 1334 x Harvard, oppdretter Beate Carlsen).
I fredagens 1.25m kom Julie Bergem og Bull’s Supertramp  (Kannan x Animo, oppdretter Connie Bull-Røed) på en flott 2. plass og samme ekvipasje vant lørdagens 1.30 klasse.


Vi gleder oss til å se disse – og mange andre – unghester i Arendal neste helg.

#nwbsåklart!