I forbindelse med Eliteskuet på Biri, har vi lyst til å dele innlegget fra Stutteri Ekra Gård ved Per Martens og Turid Hammer. Det er skrevet til ære for Ekras Lou Lou, en Norsk Varmblod-hoppe som har bidratt stort, både som sports- og avlshest. 

Bilder: Avlshest.no, Mette Sattrup og Heidi Gabrielli

Til ære for Ekras Lou Lou!
På det regionale føllskuet kvalifiserte 3 av våre 4 føll til eliteskuet. Med bare en henger må vi da velge ut hvilket føll vi tar med oss til eliteskuet. Valget er enkelt, fordi «valgmottoet» måtte bli «Til ære for Ekras Lou Lou». Og da blir det ikke bare eliteskuet, men også et uvanlig langt innlegg.

Lou Lou er født i forrige årtusen, nærmere bestemt 1998. Begge foreldre fikk i sin tid elitestatus basert på avkomsresultater. Med sine 23 år er Lou Lou sprek og fin, men vi har besluttet at årets føll skulle bli hennes siste og at Lou Lou nå ikke bare er pensjonert fra sporten, men også avlen, dvs. nå skal hun bli ordentlig pensjonist.

Ekras Lou Lou har gitt oss 6 flotte avkom – en del uflaks og noen føllfrie år har preget hennes liv som avlshoppe – hun har verdens nydeligste vesen og hun har gitt oss enorme oppturer også på idrettsarenaen. Og for å sitere hennes faste rytter Tonje Reiten: «Hoppelotta har vært moro å ri hver eneste dag!!!»

I Tonjes kyndige hender blomstret Lou Lou og ble en stjerne på feltrittsbanen:
– Sølv i Norsk Breeders Trophy 6 års (på tross at hun hadde et føll som 4 års og måtte starte på 6 års premisser. Endringen om at unge føllhopper får et modningsår ekstra kom ikke før i 2007)
– Norgesmester i feltritt individuelt senior 2005, 2007 og 2009, bronse i 2006
– Championatsvinner i feltritt 2005, 2006, 2007 og 2009
– Nordisk – baltisk mesterskap: 5. plass nordisk individuelt senior og bronse lag senior
– 2009 ble superåret for Ekras Lou Lou og Tonje: I tillegg ovennevnte meritter slo de til med tre seire på rappen i *** feltritt og ble med dette nominert til Årets Prestasjon på Hestegallaen. (Antall stjerner i feltritt ble i 2018 justert ved at det ble innført en ny enklere klasse som en-stjerners. Kravene i eksisterende nivåer ble ikke endret men eksisterende nivåer fikk en stjerne mer. OL i feltritt er 4-stjernes nivå)

Tonje skulle bli mamma når deres felles karriere var på topp og planen for 2010 var at Lou Lou skulle ta steget opp til 4-stjernersnivå, flytte til Storbritannia og bli Pippa Funnells OL-håp. En seneskade på deres første felles stevne satte en stopper for OL-planen. Lou Lou dro hjem til Norge, fikk et hvileår og tok opp idrettskarrieren som spranghest under Nina Braaten i 2011. Seire og plasseringer opp til 1,35 m internasjonalt ble fasiten før vi tok Lou Lou hjem til Ekra Gård for å tilby henne et liv som avlshoppe.

I 2012 viste vi henne for typegodkjenning i NV. Hun sjarmerte dommerne i senk og fikk følgende karakter:

Type ​​​​​9
Hode/hals/kropp ​​​9
Ben (etter mange år i sporten!)​​ 9
​Framben ​​​9
​Bakben ​​​9​
​Bevegelsenes korrekthet​ 9
Skritt ​​​​​8
Trav ​​​​​8,5
Galopp ​​​​​8,5
Helhet ​​​​​9

Nå ønsker vi å takke denne nydelige, kloke hesten for alt hun har gjort for oss og all den gleden hun har gitt oss. Vi tar med oss Lou Lou og den vakre sønnen hennes, Ekras Capellino, og setter kursen mot Biri og eliteskue om 2 dager.
Til ære for Ekras Lou Lou!

Om Ekras Capellino (Captain Hook x Laurin) ble det sagt følgende på Eliteskuet:

Høystilt og velutviklet hingsteføll. Fint formet, men noe lavt ansatt hals, ellers gode kroppspartier. Spenstig, men for dagen noe spent galopp.

Foto: Avlshest.no