Onsdag formiddag ble det avviklet unghestfinale for de 4-årige spranghestene.

Disse ble bedømt av Guri Haarr, Pether Markne, Mikael Kolind og Benedikte Endresen. Sistnevnte er NVs testrytter for hingstene.

Vinner ble BWP-hoppen Primavera Van De Kaerde e. Cooper van de Heffinck/Burggraaf, ridd av Sofie Skatland. Oppdretter er Johan Fouquaert, eier er Stutteri B v/Fam. Brekke og Stine Sæther Stange. Hoppen er født i 2015, men fikk et hingsteføll i 2018 e. Kafka van de Heffinck og konkurrerer derfor på samme premisser som 4-åringene.

Dommerne ga hesten 7 for galopp, teknikk, taksasjon, kapasitet og 8 for ridbarhet/temperament. Dette ga en total på 7,2 som holdt til seier.

Dommerbeskrivelse: «Ligger litt hardt i hånden. Må utvikle hestens evne til å bære seg selv.»

Nummer to i klassen ble Vellini Z e. Vagabond de la Pomme/Iron Man van’t Meulenhof – ridd av Mikkel Flam. Eier er Sissel Hansen. Zangersheide-hoppen fikk 6,5 i galopp, teknikk og taksasjon, 6 i kapasitet og 8 i ridbarhet/kapasitet. Total på 6,7.

Dommerbeskrivelse: «Trivelig hest, fin ridbarhet. Hopper banen avspent.»

På tredjeplass kom Qurioso van het Vuldershof e. Courtello Z/Kashmir van Schuttershof med total på 6,3. Hesten ble ridd av Anniken Eide. Eier er Hege M. Stormoen.

Orven’s Cashcalido e. Volstrups Cash/Calido I tok fjerdeplassen med en total på 5,5. DV-vallaken er oppdrettet av Kjersti Orven og eies av rytter, Mona Sagen.

Vi gratulerer vinneren og ønsker å berømme alle de flinke unghestene som var ute på en så stor bane for aller første gang!