Fredag ettermiddag var det klart for unghestfinale for de 4- og 5-årige dressurhestene. 

Jean-Michelle Roudier og Søren Wind dømte fire 4-åringer og to 5-åringer som alle viste seg fint i den store arenaen på Norwegian Horse Festival i Lillestrøm.

4-åringene gikk NRYFs program for 4-åringer 2015. Vinner ble NV-hingsten What a Feeling e. Fürst Romancier/De Noir som ble ridd av Lena Erlandsen. Hingsten er oppdrettet og eies av Lukas Knapec, og er også inne til hingstekåring og ble derfor også dømt under egen- og fremmedrytter.

Dommerne ga hingsten:

8,7 i skritt (godt bakfra, god sving, god rytme, kan «marsjere» mer)
8,2 i trav (ren takt, ønsker mer skulderfrihet og naturlig balanse, ønsker mer bakfra)
8,4 i galopp (god rytme, elastitet og balanse, ønsker mer påskyv bakfra)
8,5 i ridbarhet og temperament (god kontakt, god villighet, løsgjort, svak bak pga alder)
8,5 i kapasitet og utviklingspotensial (god elastitet, ønsker mer påskyv bakfra)

Samlet 84,6%

Nummer to i klassen ble Stutteri B’s The Sound of Silence e. Cordess/Gipsy d’Ask som fikk 7,3 for skritt, 7,6 for trav, 7,4 for galopp, 8 for ridbarhet og temperament og 7,7 for kapasitet og utviklingspotensial. Vallaken ble ridd av Pernille Norbeck Østvold, oppdretter er Stutteri B og eier er Stine Sæther Stange.  Samlet 76%.

Nummer tre ble også ridd av Pernille Norbeck Østvold, nemlig Stutteri B’s At The Zoo e. Enzo Ferrari/BH Zack som er oppdrettet og eies av Stutteri B. Hoppa fikk 7,6 i skritt, 7,5 i trav, 7,7 i galopp, 7 i ridbarhet og temperament og 7,3 i kapasitet og utviklingspotensial, som ga total på 74,2%.

Fjerdeplassen gikk til Vestermarkens Zafira e. BH Zack/BH Don Schufro, ridd av Kjersti Moen Fagerheim, som også eier hesten. Hoppa er oppdrettet av Kirsten Buus (DK). Vestermarkens Zafira fikk 7,3 i skritt, 6,5 i trav, 6,2 i galopp, 6,7 i ridbarhet og temperament og 6,7 i kapasitet og utviklingspotensial. Samlet 66,8%.


Av de to 5-åringene som deltok i finalen, var det kårede Aros e. Antobello/BH Leredo som gikk til topps med rytter og eier Renate Bugge. Begge ble dømt etter FEIs innledende program for 5-åringer. DV-hingsten fikk:

7,4 i trav (nice elasticity in cannons, more pushing, could not extend, could be more balanced in serpentine)
8,2 i skritt (clear rhythm, relaxed, good overtrack, for higher mark -> more activity)
7,8 i galopp (good jump, could be more uphill in counter canter)
7,0 i ettergift (resists in rein back, more steady contact in canter, trot in simple change, quite conservative in stretching reins)
7,7 i utviklingsmulighet (nice horse, nice potensial if improve the uphill tendency in self carriage with a confident contact)

Total 76,2%

Andreplassen gikk til Amaretto e. Antobello/BH Future Cup, ridd av eier, Marine Karlsnes. DV-vallaken fikk 7,2 i trav, 6,0 i skritt, 7,2 i galopp, 5,8 i ettergift og 6,8 i utviklingsmulighet. Med et halv prosentpoengs trekk for feilridning ble totalen 65,5%.