Norsk Breeders Trophy / Breeders Open /Therese Søhol Henriksen / Charly Heart

Sammen med Arendal og Grimstad Rideklubb, og vår sponsor Oxer Eiendom, gleder vi i Norsk Varmblod oss til å ønske Mikael Nolin velkommen tilbake til å dømme under Norsk Breeders Trophy og Breeders Open i sprang 17. – 20. august!

Mikael kommer fra Sverige og er A-dommer i sprang med lang erfaring i å dømme unghest.

Vi var så heldige å ha Mikael som dommer under Breeders i fjor og er glade for at han ville komme tilbake også i år! Hestesport hadde flere fine artikler om Mikael i fjor som du kan lese.

Mikael var også sprangkonsulent på hingstekåringen til Norsk Varmblod i mars og holdt da en veldig interessant klinikk om løshopping. Klinikken ble sponset av vår samarbeidspartner Oxer Eiendom og er å finne på ClipMyHorse for abonnentene deres, eller ved henvendelse til Norsk Varmblod.


Sportsutvalget sprang i NRYF er i gang med å rulle ut et eget treningsopplegg for unghester, og i forbindelse med sprangfinalen inviterer de til et lærerikt informasjonsmøte i Arendal.


Norsk Breeders Trophy (NBT) er et avlschampionat for 5 og 6 år gamle hester. NBT er åpen for innmeldte ridehester førstegangsregistrert i Norsk Varmblod og et utstillingsvindu for norsk avl. Hesten kan innmeldes allerede som føll og frem til kort tid før finalen, se generelle statutter for mer informasjon. Innmeldings avgiften går inn i en pott som brukes til premiering – jo flere innmeldte, jo større premiepott! Sjekk med oss i Norsk Varmblod om du er i tvil om din hest er påmeldt! NBT ble opprettet i 1998 i samarbeid med Norges Rytterforbund. Ekvipasjene konkurrerer om heder, ære i tillegg til premiepotten der det også er ekstrapremier til oppdretter og eier.

Kvalifisering til NBT-finale skjer gjennom sesongen i henhold til statutter i den enkelte gren. Finalen i Norsk Breeders Trophy avholdes sammen med finaler for Breeders Open som er et åpent championat for alle kvalifiserte hester uavhengig av stamboktilhørighet.

Endringer

Det ble nylig gjort noen små endringer i statuttene til Breeders sprang for 4-, 5- og 6-åringene – sjekk oppdaterte statutter!

Vi gleder oss til å se dere – husk frist for påmelding som er 10. august.
.