Billie Jean og testrytter i sprang, Jennifer Fogh Pedersen

Billie Jean og testrytter i sprang, Jennifer Fogh Pedersen

Elitefinalen sprang

Tekst og bilder: Rebecca Mender

Toppkarakterene satt løst da 4-årshoppen Billie Jean hadde avlagt sin fremmedryttertest under Elitefinalen sprang lørdag. – Dette er en hest jeg tror kan komme veldig langt i sporten, fastslo testrytter Jennifer Fogh Pedersen begeistret om hoppen som vant 4-års klassen.

Kvaliteten var høy på årets deltagere i Elitefinalen i sprang, og det var flere enn vinnerhoppen i 4-årsklassen som høstet gode ord og gode karakterer. Men vinneren i 4-årsklassen var klar, med 8,80 i indeks kunne oppdretter Mette Wilson juble over sin hoppe som har Tobajo Picez som far, mens moren er hannoveranerhoppen Mirabell e. Matula/Aderlass.

– Billie Jean er en hoppe med så mye kvalitet, hun er en lett og edel modell, elastisk og veldig velforberedt. Hun mangler naturlig nok ennå litt styrke, men har så mye kapasitet og er svært hinderklok, sa Jennifer.

Billie Jean og oppdretter Mette Wilson

Ida Margrethe Kihle hadde med seg sin DV-registrerte hingst Quattro Delui e. Quin/Vigo d’Arsouilles på hoppen Dominga de Lui i den åpne 4-årsklassen.

– En hest med ubegrenset kapasitet, og en hest som er som man forventer ut fra sin avstamning. Den er stor og litt uferdig, men er enormt ridbar og virker bare ubegrenset.

– Dette er en hest for de større klassene, sa Jennifer om den NV-kårede hingsten som med sprangindeks på 8,60 plasserte seg som nummer to.

Quattro Delui

Jennifer roste også NV-hoppen Lund’s Callèdra Linette e. Corino VDL på SWB-hoppen Larnette e. Pontus/Falstaff, med Linn Therese Fjelldalen som eier og oppdretter.

– En riktig fin 4-åring av fin modell, som er vel forberedt. Hun er ikke helt rak, men hun er veldig regulerbar til hinder, er hinderklok og har fin teknikk. Det er en hest med veldig hyggelig innstilling og hun har en fin fremtid i sporten, sa Jennifer.

Samlet sprangindeks for hoppen ble 8,20.

Lunds Calledra Linette

I 5-års klassen var det kun én deltager, Tobajo Pius e. Tobajo Picez/Check In (O.S.) på hoppen Cara I Z, med Tobajo Sporthorses som oppdretter.

– En positiv hest, ridbar og med god kapasitet, sa Jennifer om skimmelen.

Vallaken oppnådde en sprangindeks på 8.

Tobajo Pius