Denne helgen ble Dressur Derby for første gang arrangert på Stall-K på Kongsberg. Vi fikk oppleve mange flotte unghester, gode rytterprestasjoner og et spennende seminar med OL-vinner Heike Kemmer.

Dressur Derby er et stevne kun for unghestene fra 4 til 7 år. Innlagt i klassene var uttak til både Falsterbo og Unghest-VM.

Majorplassen Ryttersportsklubb, Stall-K og Norsk Varmblod stod i samarbeid for arrangementet som forhåpentligvis var starten på en ny tradisjon.

NV & Agria stand  Fotograf: Mette Hansson

 

Rytterne

Rekord mange startende som kom reisende fra nær og fjern var med på å lage en unikt god stemning.

Helt fra Danmark kom både Karen Helene Gjerde og Ellen Birgitte Farbrot, og ellers var store deler av Øst- og Vest-Norge representert.

Ekstra hyggelig var det å se at både profesjonelle ryttere og amatører konkurrerte side om side på unghestenes premisser.

Premieutdeling

 

Hestene

Med våre øyne var det spesielt hyggelig å se det jevnt gode nivået på Norsk Varmblod-hestene. Flere gode hester viste mangfoldet og kvaliteten i norsk avl. Spesielt utpekte Maro`s Faberge (Fassbinder) og Thiara de Lorentzia (Blue Hors Zack)seg.

Disse flotte hestene ble beste Norsk Varmblod sammenlagt i sine aldersklasser og ble belønnet med dekken fra vår hovedsponsor Agria og Norsk Varmblod.

Hest til venstre: Catharina Lorentzen Lund/Thiara de Lorentzia (TANU) Hest til høyre: Silje Tornvik/Maro’s Fabergée (FLORA) Fotograf: Mette Hansson

Hest til venstre: Catharina Lorentzen Lund/Thiara de Lorentzia (TANU) Hest til høyre: Silje Tornvik/Maro’s Fabergée (FLORA) Fotograf: Mette Hansson

 

Fornøyd Catharina

Catharina Lorentzen Lund/Thiara de Lorentzia Fotograf: Mette Hansson

Dressur Derby nr 2

 

Breeders Open og Norsk Breeders Trophy-finale

Finalene i årets Breeders går 27-28. august på Stall-K med de samme arrangørene som helgens Dressur Derby. Alle unghestryttere bør allerede nå sjekke om de har oppnådd kvalifisering til Breeders-finalen og dermed kan delta. Er man usikker på kvalifiseringskrav eller annet rundt Breeders finnes dette på her på https://norskvarmblod.no/sport/breeders-open/ og https://norskvarmblod.no/sport/norsk-breeders-trophy/.

Om man fortsatt er usikker kan spørsmål stilles til [email protected]

For komplette resultatlister se www.horsepro.no