Hingstekåringen på NHF nærmer seg, og vi vil i dagene fremover gi en kort presentasjon i tilfeldig rekkefølge av hingstene du ser 12. – 15. februar i Lillestrøm.

What a Feeling

Norsk Varmblod
2016

What a Feeling er en 4 år gammel hingst e. Fürst Romancier u. Stallknektens D’Asti e. De Noir x Painters Row xx x Aleksander.
Oppdretter og eier er Hovslager Lukas Knapec og rytter er Lena Erlandsen.
Hingsten selv har allerede en pen liten merittliste med en 2. plass i Elitefinalen som føll, en 1. plass i både dressur- og sprang under 3-årstesten på Vallermyrene i sept -19 og en 1. plass i Elitefinalen i Drammen okt-19. Der fikk han bare flotte karakterer med bl.a. 9 i skritt og galopp. Ikke bare kan han bevege seg, han har også et drømmetemperament. Samarbeidsvillig, snill og letthåndterbar.
Mammaen Stallknektens D’Asti er selv vinner av Norsk Varmblods Elitefinale og Pferdia Unghestfinale i 2017. Hun har deretter hatt en liten karriere på dressurbanen som 4- og 5-års med svært gode resultater før hun har blitt satt inn i avlen igjen. Hun venter nå føll etter Valverde i april.
Mormor, Præstegårdens Asta, er også mor til Stallknektens Amy (NV 2010) e. Ampere som ble årets dressurføll 2010 og årets 2-års gangartshoppe i 2012 – Amy er igjen mor til Stallknektens Verdi, årets dressurføll 2014.
Fürst Romancier er en avlslegende for funksjonelle og suksessfulle dressurhester.

Mor, Stallknektens D’Asti

First Romance er en av dem, som under Dorothee Schneider ikke var til å slå i Nürnberger Burg-Pokal-finalen og allerede seiret internationalt ved CHIO Aachen. Fürst Romancier er likeledes far til Oldenburger fløjhoppen, Fasine OLD, som også er vinner av bundeschampionatet og var P.S.I.-auktionshighlight. Hennes to helbrødre For Romance I, som er fløjhingst, ”Hauptprämiesieger” og Nürnberger Burg-Pokal finalist, og premiehingsten For Romance II samt Fürst Levantino og Fürst Jazz hører til de over 30 kårede sønner etter Fürst Romancier. Selv var han ”Hauptprämiesieger” i Oldenburg, i 2009 blev han plassert som den mest succesfulle hingst i sin årgang ved UVM i Verden samt plassert som nummer fire ved det tyske bundeschampionat.

Faren, Fürst Heinrich, var i 2001 fløjhingst ved sin kåring, 2002 Oldenburger ”Hauptprämiesieger” og i 2003 verdensmester for femårige dressurhester. Han er far til 53 kårede hingster, herunder fløjhingster, bundeschampionatsvinner og avlsmatadoren Fürstenball. Fra morstammen stammer ennå to S-dressurheste Scarlatti etter San Amour og Freestyler etter Fürst Heinrich. Morfaren, Romancier var selv succesfull til PSG.

Fürst Romancier er kåret i Hannover, Oldenburg, Rheinland, Westfalen, Mecklenburg, süddt. Verbände, Schweiz, Finland, Sverige, Italia.