Utstillingssesongen 2022

Utstillingsesongen nærmer seg og det er viktig for alle som skal vise føll og hester at man setter seg inn i utstillingsreglementet og avlsplanen.

Disse endringene bør du få med deg

Følgende punkter er nye av året:

 • Hestene (føllene) på regionsutstillingene skal ikke lenger inn på ring og vil ikke bli rangert.
  Det innebærer at de blir bedømt til den tiden som er satt opp i tidsskjema og får sin kvalitetsklasse / premiegrad med en gang.
 • Premieringssystemet er endret!Fra og med i år skal det deles ut sløyfe for kvalitetsklasse uavhengig av registreringstilhørighet. Det deles ut sløyfe for både kvalitetsklasse eksteriør og kvalitetsklasse bruksprøve. Det deles ikke ut sløyfe for sportsresultat.I tillegg deles det ut ordinære sløyfer for premiegrad til hopper i A-registeret og egen sløyfe for hopper som typegodkjennes. Føll som kvalifiserer til Eliteskuet får i tillegg egen sløyfe fra Agria. Kravet til 2. premie er hevet fra 7,0 til 7,5.
 • Sprangbetonte 2-åringer skal løshoppe et lite hinder
  «Løshoppingen er en del av eksteriørbedømmelsen av de 2 år gamle spranghestene. Den vil foregå på samme vis som løshoppingen av de eldre hestene, men det skal kun være ett hinder og én hjelpebom. Hinderet skal være en rekk med to bommer i luften og én markbom. Hinderet kan maksimalt settes opp til 80 cm. Man kan med fordel starte med alle bommene på bakken. Utstiller bestemmer avstanden mellom hjelpebommen og hinderet, og kan også velge å ta vekk hjelpebommen.»Grunnen til at dette blir innført er for å bedre skille mellom de sprangbetonte hestene og gangartshestene.
 • Unghesttest
  Det skal ikke lenger benyttes testrytter på de regionale unghesttestene.
  3-årige gangartshester skal ikke løshoppe. De 3-årige spranghestene skal fortsatt løshoppe.

Spør oss gjerne dersom du lurer på noe!

Når det gjelder terminlisten så er denne så godt som klar – pr. i dag mangler vi bare en dato i Trøndelag og i Nord – dette blir publisert så fort vi har det klart.

Husk at eier av hest som skal stilles på utstilling må være medlem i Norsk Varmblod – så hvis du ikke har betalt medlemskap enda er det viktig at du sender oss en mail.

Velkommen på utstilling – vi gleder oss til å se deg!

Husk korrekt antrekk på utstilling

Effekter finner du hos Horse & You – sjekk ut de nye, lette boblejakkene! De er tilgjengelige i både dame og unisex. Eller hva med en vest? Pique-trøyer er også et must når sola skinner! Match hesten din med en lekker shabrack og en ørehette.