Unghest-VM i dressur 2018

Du er her://Unghest-VM i dressur 2018

World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH) arrangerer «World Breeding Championships for Young Horses» (Unghest-VM) i de internasjonale grenene sprang, dressur og feltritt hvert år i samarbeid med FEI.

Intensjonen er at det skal konkurreres på hester oppdrettet i de respektive land slik at avlsforbundet kan vise frem det beste fra egen avl. Antall plasser til mesterskapet blir tildelt ut fra størrelse på avlsorganisasjonene i landet. Unghest-VM (UVM) er således et avlschampionat – en konkurranse stambøker imellom – der Norsk Varmblod (NV) og Dansk Varmblod Norge (DVN) disponerer plasser gjennom sine medlemskap i WBFSH. Plassene tildeles primært hester som er førstegangsregistrert i NV og DVN. Dersom det er restplasser, kan andre hester fra øvrige avlsforbund søke om uttak.

Unghest-VM i dressur 2018 arrangeres i Ermelo, Nederland 2. – 5. august.

Uttaket til årets Unghest-VM i dressur ble gjort i henhold til gitte kvalifiseringskrav for de 5-, 6- og 7-årige hestene, prestasjoner på definerte observasjonsstevner i tillegg til det obligatoriske kvalifiseringsstevnet på Kongsberg – Dressur Derby. Ekvipasjene som meldte sin interesse har dermed blitt vurdert på bakgrunn av resultatene i sesongen, uttaksstevnet og i form av en helhetsvurdering. Uttakskomiteen har bestått av Mette Ono Njøten, Dag Smith-Meyer og Trond Asmyr.

Følgende ekvipasje reiser til Ermelo for å representere Norge:

  • Jonas Elvebakk på 6-årige Højgaardens Santos (DWB) e. San Amour/Friendship

Maren Knappe på den seksårige NV-hoppen Skoglys Rihanna e. Royal Olymp/Stall-Ks Dynamit ble også tatt ut, men har valgt å ikke reise.

Les mer om hestene som meldte interesse til Unghest-VM i dressur 2018. 

2018-07-25T11:16:15+02:00 25. juli 2018|Nyhetsarkiv|