Norsk Varmblod ønsker dere velkommen til årets Hingstekåring, Norsk Varmblod Elitefinale og Pferdia Unghestfinale på Norsk Hestesenter, Starum. Nytt av året er at vi samarbeider med Norsk Hestesenter, Norsk Ponniavlsforening og Landslaget for Nordlandshest/Lyngshest.

For at gjennomføringen av kåringen skal gå for seg på best mulig måte, oppfordrer vi alle utstillere til å følge henvisningene gitt nedenfor. Det meste av informasjon får dere her, men vi oppfordrer dere til å lese avlsplanen, i tillegg til informasjon om Norsk Varmblod Elitefinale, Pferdia Unghestfinale og hingstekåringen på våre nettsider www.norskvarmblod.no. Utstillingsreglementet til NHS Starum kan også være nyttig å lese http://www.nhest.no/Utstilling/.

Her kan du finne utskriftvennlig versjon av Utstillingsinformasjon Starum 2017 Norsk Varmblod

Ved ankomst:

  • Følg skilting til parkering på stedet.
  • Stallen er åpen fra Torsdag 30. Mars kl. 18:00.
  • For ankomst tidligere, skal det meldes til Starum per telefon 948 34 047.
  • Henvend dere til sekretariatet ved ankomst for fremvisning av pass, her får dere utdelt både boks og katalog. Alle bokser er merket.
  • Det må medbringes eget for, vannbøtter og fôrkrybbe.
  • Ved møkking; trillebårene tømmes på angitt sted.
  • Ved avreise skal alle bokser rengjøres. Om boksen ikke er rengjort vil dette bli etterfakturert.

Eksteriør hingst:

  • Utstiller skal benytte lyse bukser, mørke blå overdel (genser, vest eller jakke er tillatt), hvit/lys pologenser/skjorte kan benyttes ved bruk av vest og/eller jakke. Alternativt ordinært stevneantrekk. Fottøy skal være hensiktsmessig til løping.
  • Det anbefales at utstiller bærer hjelm ved vising av hingst.
  • NB! Utstillere under 18 år er pålagt til å benytte hjelm i all håndtering av hest på utstillingsplassen.
  • Det anbefales å vise hingst med lange tøyler, eventuelt longeringsline.

Rideprøve:

  • Rytters antrekk skal være som på ordinære stevner i respektiv disiplin, alternativ kan mørke blå genser og lyse ridebukse benyttes.
  • Fottøy skal være godkjent for konkurransebruk og hjelm skal alltid benyttes.
  • Pisk er tillatt, men skal tilfredsstille de til enhver tid gjeldende krav i NRYFs konkurransereglement for gjeldende gren.
  • For ryttere under 18 år gjelder krav om sikkerhetsvest under sprangprøve, ref. KR II:
    4 Sikkerhetsvest er påbudt under oppvarmingen og under konkurransen for alle ryttere ut det året de fyller 18 år.

 

 

 

Pferdia Unghestfinale og Norsk Varmblod Elitefinale:

  • Pferdia Unghestfinale er åpen for alle kvalifiserte hester, mens Norsk Varmblod Elitefinale er forbeholdt hester førstegangsregistrert i Norsk Varmblod sitt A-register. Elitefinalen er en del av den åpne klassen. Det er 2 separate premieringer, og en NV-hest kan vinne begge klasser. Der rir du om gjeve premier i flotte omgivelser, du får en ny bedømmelse av hesten din og dermed et bilde på utviklingen.
  • Under Pferdia Unghestfinale skal hesten kun vises under rytter, både egen- og testrytter. Ingen eksteriørbedømmelse.

Norsk kåringskommisjon med utenlandske konsulenter:

Norsk Varmblod kåringsnemda består av Cecilie Kilde (leder), Guri Haarr og Magne Lilleeng. Under Hingstekåringen, Norsk Varmblod Elitefinalen og Pferdia Unghestefinale får kåringsnemnda bistand fra testrytterpanelet ved Silje Bakken og Nina Braaten. Når det gjelder sprang- og gangartsvurderingene, får kåringsnemda også bistand fra to nederlandske konsulenter. Kees van de Oetelaar vil være rådgiveren på sprangsiden, mens Karin Retera vil følge gangartshestene.

Silje Bakken

Silje har sitt holdested I Danmark der hun driver Bakken Dressage I/S sammen med Michael Møller Flintrup. Silje kommer fra Hamar, men flyttet til Danmark I 2004 for å starte sin beriderutdannelse. Under læretiden var hun elev hos Per Skjærbæk, Priess Stutteri, og hun ble uteksaminert berider i 2011. Både under læretiden og i senere tid har Silje ridd og fremvist flere hingster fra bl.a. Tailormade Horses. Les mer om Silje i egen nettsak her.

Nina Braaten

Nina Braaten ved Drøbak Ridesenter har vært del av det norske spranglandslaget i en årrekke, men har de siste årene trappet noe ned på egen konkurransedeltakelse til fordel for trenergjerningen. Nina har utdannet stort sett alle sine hester selv fra unghest til høyeste nivå, og med egenutdannede Blue Loyd lå hun an til en verdenscupfinale i 2012. Nina er trener III i Norges Rytterforbund, og har vært med på å utarbeide forbundets utdanningstrapp for unghester. Hun har vært testrytter og sprangkonsulent for Norsk Varmblod ved flere tidligere hingstekåringer og unghesttester. Les mer om Nina i egen nettsak her.

Kees van de Oetelaar

Kees van de Oetelaar er leder av Anglo European Studbook (AES), og har i mange år fungert som dommer innen AES hvilket han stadig gjør. AES er en stambok med britisk utgangspunkt, stiftet av nederlandske Henk Minderman. AES har sin base i England, men utover det har forbundet ikke noen riksgrense. De avholder hingstekåringer blant annet i Italia, Belgia og Frankrike. Les mer om Kees i egen nettsak her.

Karin Retera

Karin Retera har lang fartstid innen både avl og sport. Hun er utdannet trener nivå 5, hvilket tilsvarer å holde treninger på Grand Prix-nivå. I tillegg er hun FEI dressurdommer, og står for utdanning og videreutdanning av dommere i det hollandske rytterforbundet, KNHS. Hun har vært KWPN-dommer i 35 år, hun er dommer i KWPNs hingstemesterskap – i år har hun dømt finalen i Den Bosch. Hun sitter også i PAVO Cup kommisjonen, hvilket er det årlige hollandske mesterskapet for 4-, 5- og 6-åringer. Hun har også erfaring fra uttak av hester til Unghest-VM i dressur. Retera avler selv og har også sin egen treningsstall og utdanner dressurhester opp til Grand Prix-nivå. Les mer om Karin i egen nettsak her.

Clinic med Karin Retera Lørdag kl. 18:30

Lørdag kveld kan du overvære en clinic med den anerkjente nederlandske trener og dommer, Karin Retera. Karin er en aktiv instruktør både i Nederland og rundt om i Europa. I Nederland rir flere av hennes elever på landslaget i de respektive aldersgruppene. Retera er også en flittig benyttet foredragsholder i Nederland. Det kommer til å bli fremvist hester og ponnier på ulike utdanningsnivåer. Clinicen foregår på engelsk.
Etter clinicen samles vi for middag og godt selskap.
Priser:
Clinic+middag: 350,-
Kun clinic: 150,-
Kun clinic for NV-medlemmer/utstillere: 100,-
Kun middag: 250,-
Følg denne linken for påmelding til clinic: deltager.no

Påmeldig til middag skjer direkte til Norsk Hestesenter, vi anbefaler at du sender de en mail med din påmelding på forhånd. Epost: [email protected] Eventuelt kan man også melde seg på i sekreteriatet fredag og lørdag under utstillingen.

Øvrig informasjon:

NHS kafeteria er åpen alle dager, og vi rigger NV-shop hvis dere ønsker å kjøpe NV-effekter. Øvrig informasjon blir gitt på plassen.

Norsk Hestesenter ligger i Østre Toten kommune på vestsiden av Mjøsa, like sør for Gjøvik. Det er ca. 10 mil til Oslo.

Adresse:
NHS, Starumsvegen 71, 2850 Lena

Med fly/buss sørfra:

Det går buss annenhver time fra Oslo/Gardermoen, busstopp til NHS heter Bilitt.

Med buss fra Lillehammer/Gjøvik:
Busstopp til NHS heter Furu.

Til venstre kan dere se en raskt beskrivelse som gir en oversikt over NHS i forhold til Gjøvik i nord og Minnesund/Eidsvoll/Gardermoen i sør:

 

Vi ber alle om å vise hensyn til folk og dyr i stallene og området. Hund er ikke tillatt.
Ved spørsmål om oppstalling og lignende kan man henvende seg i sekretariatet på Starum