Foreningens formål

Du er her://Foreningens formål
Foreningens formål 2017-02-09T21:53:01+01:00

Norsk Varmblod er en interesseorganisasjon for avl av norsk varmblodig ridehest som ble stiftet i 1908. I dag er foreningen organisert i åtte regioner og et sentralstyre.

Norsk Varmblod er en landsomfattende forening registrert i Enhetsregisteret og organisert med representantskap og styre (sentralstyre) valgt av representantskapet, og bygger på regioner.

Norsk Varmblod er offisielt godkjent instans for Varmblods Ridehest og hester uten rasetilhørighet i Norge og eneste norske medlem av World Breeding Federation for Sporthorses (WBFSH).

Formål

Foreningens formål er å fremme avl av varmblodshester velegnet for ridning innen de tre olympiske disipliner sprang, dressur og feltritt, så vel til konkurranseridning som til allmenn ridesport.

Vi ønsker å nå hovedmålet ved å:

  • Arbeide for en funksjonsrettet, rasjonell og systematisk avl.
  • Formidle kunnskap om og stimulere interesse for avl og oppdrett av norsk varmblodig ridehest.
  • Arbeide for et lønnsomt ridehestoppdrett
  • Hjelpe til å oppdrette og å markedsføre norskfødt ridehest.
  • Arrangere utstillinger og kurs, videre samarbeide om slike tiltak.
  • Arbeide for å få aktive regioner i alle deler av landet.

Norsk Varmblod skal bidra til at all varmblodig ridehest som registreres i Norge fyller internasjonale krav angående godkjennelse av varmblodsavstamning. Registrering reguleres av Forskrift om godkjente (reinavla/registrerte) dyr av hestefamilien, som er harmonisert med EU gjennom EØS-avtalen.