Styret i Norsk Varmblod har den daglige ledelse og drift av foreningen og skal videreføre det arbeidet og de bestemmelsene som årsmøtet fastsetter, samt kontrollere at regionene følger opp dette arbeidet og disse bestemmelsene ved hjelp av strategisk plan og handlingsplaner for den enkelte region. Styret kan kontaktes på [email protected]


SENTRALSTYRET 2023


Mette Hansson

Leder i Norsk Varmblod

Mette er bosatt i Lier, og driver egen veterinærpraksis med hestesykdommer som spesialområde. Hun er aktiv rytter og oppdretter, og har vært leder i Norsk Varmblod siden 2008.

Marianne Wood / Norsk Varmblod

Marianne Wood

Nestleder i Norsk Varmblod

Jeg er bosatt på Skedsmokorset og har to hester sammen med min voksne datter Emilie. I yngre dager jobbet jeg som instruktør på den lokale rideskolen og har deltatt aktivt i klubbarbeid i alle år, både med styreverv og stevneavvikling. 

I 2013 skulle Emilie studere i utlandet og da fant vi ut at vi skulle sette føll på hesten hennes. I 2014 kom føllet og dermed også engasjementet i NV.

Dette var en side av hestelivet som var nytt og ukjent for meg, og jeg syntes det var gøy å være med. Jeg engasjerte meg i Region Øst og gikk inn i sentralstyret i 2019. Jeg har sittet som nestleder siden 2022. 

Mitt hovedansvar har vært de sentrale arrangementene – Hingstekåringen / Unghestfinalene og Eliteskuet, samt å følge opp NV i sporten.

Kjersti Moen Fagerheim

Styremedlem i Norsk Varmblod

Kjersti er opprinnelig fra Nord-Norge, men er bosatt på Karmøy. Hun arbeider til daglig som arkitekt, og har også en bachelor i psykologi. Kjersti er internasjonalt godkjent trener A/ trinn 3 utdannet fra Tyskland med hovedfokus på dressur og unghest. Hun konkurrerer selv aktivt fra 4-årsklasser til PSG, og har tidligere konkurrert i sprang. Hun har flere elever og underviser på fast basis. Gjennom studietiden deltok hun ved flere internasjonale studentstevner i Europa. Kjersti har flere egne hester, både unghester, avlshester og konkurransehester.

Kjersti Fagerheim / Norsk Varmblod

Siri Furre (i permisjon) - erstattes av Monica Myhre

Styremedlem i Norsk Varmblod

Randi Botn Andersen

Styremedlem i Norsk Varmblod

Randi er bosatt i Sandnessjøen i Nord-Norge og driver RB Horses med sin familie. Innen hest er Randi utdannet trener 2, grønt kort kursholder og feil og stil dommer. Har også utdannelse som barne-og ungdomsarbeider samt helsefagarbeider. Hun rir aktivt innen dressur, men har også startet sprang. Selv har hun tre hester.

Har sittet i forskjellige verv i klubber, blant annet nestleder. Hest er hennes største lidenskap og hun brenner for sporten.

Randi Botn Andersen / Styremedlem / Norsk Varmblod
Eva Opdal / Norsk Varmblod

Eva Opdal

Styremedlem i Norsk Varmblod

Født i Bergen, men bor på Jæren hvor jeg er under bygging av et ridesenter som er kombinert med grønn omsorg. Har drevet med hest i over 50 år, fra å drive rideskole i Bergen, til senteret på Fana Ryttersportsklubb til å starte Oma Stutteri anno 1990. Vi fikk stipend fra Rogaland fylkeskommune for å fordype oss i hva er gode blodslinjer og lære om avlen av Norsk Varmblod, reiste da rundt i Norge og Danmark for å møte forskjellige avlere, kjøpte inn to avlshopper av de sterke tyske linjene og et hingsteemne - Omas Le Monde - som var etter Højvangs Lukas. Vi var heldige med avlen, da vi har hester som varer lenge i sporten og viser en god holdbarhet, der Omas Little Big og Omas Thara er de som har utmerket seg mest. Ble årets avler i 2001, da Omas Le Monde bekreftet sine kvaliteter med god helse og gode gangartsavkom. Vi hadde på det meste tre kårede hingster, Omas Le Monde, Omas Gucci og Jestis Larno.

Jeg er utdannet trener B, fikk utdanningen på politihestene og idrettshøyskolen. Gjennom gode resultater ble jeg oppgradert til en trener A, da jeg har hatt elever både nasjonalt og internasjonalt i dressur.

Selv har jeg vært på reservelandslaget for senior, og tilbrakte flere måneder med Kossel i Tyskland der bl.a. Kyra Kyrklund var på det finske landslaget. Samme året vant hun World Cup med Matador. Tilbrakt flere sommere med Hasse Hoffmann og Paul Fielder. Har startet opptil Intermediare, men grunnet seks barn ble det ikke prioritert mer.

Har per dags dato 20 egne hester, og har en forkjærlighet for alle hester. Vi venter fire føll fra forskjellige spennende hingster og er nå i en tid med nye linjer inn i avlen. Jeg er lidenskapelig opptatt av unghester og den korrekte treningen på hestens premisser.


Arbeidende varamedlemmer

  • Ivar Christoffersen

Sara Grande

Varamedlem i Norsk Varmblod

Sara er bosatt på Røra i Trøndelag. Her driver hun og mannen gård med gras- og kornproduksjon. Hun har en bachelor i husdyrfag, og jobber til daglig som fôrrådgiver på gris og hest, og kvalitetsansvarlig kraftfôr i Fiskå Mølle Midt-Norge.

I tillegg driver hun Grande Sportshester, har flere avlshopper og har insemineringsstall hjemme på gården. Sara er også utdannet hesteterapeut og tar imot kunder når tiden strekker til.